Reunió a Madrid

Vox diu que no vol canviar "ni una coma" de l'acord PP-Cs per a Andalusia

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha recordat als partits la necessitat del concurs del seu partit

zentauroepp46125881 in this sunday  dec  2  2018 photo  spain s far right vox pa181203202840

zentauroepp46125881 in this sunday dec 2 2018 photo spain s far right vox pa181203202840 / Gogo Lobato

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha assegurat aquest dimarts que no pretenen que el PP i Ciutadans assumeixin les tesis del seu partit ni canviar "ni una coma" del document que han firmat per governar a Andalusia, sinó que acceptin mesures en proporció amb la seva representació al Parlament andalús.

Ortega ha recordat a TVE tant al Partit Popular com a Ciutadans que el canvi a Andalusia no serà possible sense el concurs de Vox, i ha criticat Cs per no voler participar en la reunió que mantindran avui a Madrid amb el PP per avançar en un acord per a la investidura del candidat popular Juan Manuel Moreno.

"No pretenem que se’ns faci cas en totes les nostres propostes", ha recalcat el dirigent de Vox que ha afegit que "d’aquí al menyspreu, a l’insult i al menysteniment de Ciutadans, això ni és democràtic ni és acceptable". 

Ha insistit que no tenen "res a dir" sobre el firmat per d’altres, perquè no són part d’aquest document, però sí que pretenen que es tinguin en compte els seus 12 escons al Parlament d’Andalusia i s’acceptin propostes conforme a aquesta proporció.

Espera l’assistència de Ciutadans

"Dotze diputats han de tenir tot el respecte que sembla que Ciutadans no està disposat a concedir-los", ha recalcat Ortega, que ha insistit que espera que la formació taronja canviï d’idea i finalment vagi a la reunió d’avui que, segons ha dit, servirà per iniciar les converses amb Vox.

Només ha confirmat que a la trobada hi aniran les dues comissions negociadores del PP i Vox encapçalades pels seus respectius secretari generals.

Ha precisat que "no és una qüestió de secret, sinó de treballar amb certa tranquil·litat" i ha assegurat que Vox  justificarà els resultats quan es produeixin, tant si hi ha un acord com si és l’inici d’un procés de negociació més llarg.

Una vintena de mesures

Segons ha explicat, el seu partit proposarà una vintena de mesures, entre les quals figura el canvi de la llei sobre violència de gènere que, “tot i que és important, no és l’única", ha matisat.

Notícies relacionades

Així, ha dit, es parlarà també de la necessitat d’acabar amb els 36 anys de "corrupció" a la Junta d’Andalusia, de lluitar contra la immigració il·legal i de recuperar els nivells de qualitat en la sanitat.

"Avui es posaran a sobre de la taula totes les propostes de Vox", ha afirmat i, davant els qui pretenen posar "cordons sanitaris", ha remarcat que el PP ha sigut incapaç en 40 anys d’acabar amb el Govern del PSOE a Andalusia i Ciutadans en 10 tampoc.