consell per la república

Lluís Puig apareix emocionat en un acte a Perpinyà: "Sentia la necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes"

L'exconseller reivindica que "els membres del Govern en l'exili" són "ciutadans europeus lliures" i avança que "segurament" hi haurà més visites

Lluís Puig apareix emocionat en un acte a Perpinyà: "Sentia la necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes"

Gemma Tubert

1
Es llegeix en minuts
Acn / Perpinyà

L’exconseller Lluís Puig ha aparegut en l’acte de presentació del Consell per la República a Perpinyà que s’ha celebrat aquest dissabte a la tarda a la localitat francesa. Puig ha assegurat que la seva aparició ha sigut "molt meditada" i que feia temps que "els membres del govern en l’exili" parlaven sobre la "necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes". Visiblement emocionat, Puig ha afirmat que la visita és una "manera d’intentar portar l’agraïment del president Puigdemont i de la resta del Govern a la Catalunya Nord". "És la primera vegada que venim des que vam marxar a l’exili i, per tant, és molt emotiu pensar que et trobes amb gent que parla la mateixa llengua que tu. Ha sigut un dia molt agradable", ha remarcat.

Lluís Puig / Acn

L’exconseller ha reivindicat que són "ciutadans europeus lliures” en relació amb una possible reacció per part de l’Estat francès. "França és una república democràtica i té les seves formes d’actuar. No hi ha en aquests moments cap reclamació en contra nostra", va recordar. En aquest sentit, ha afegit que viatgen per Europa i per la resta del món "no per fer turisme" sinó per "seguir el procés lliure i democràtic". 

Notícies relacionades

Puig ha avançat també que després d’aquesta aparició "segurament" n’hi haurà de noves. Durant l’acte de presentació, Puig ha assegurat que el compromís és ara centrar tots els seus esforços a "arrencar amb força el Consell per la República" i que aquest és l’objectiu que tindran aquest any. En aquest sentit, ha dit, parafrasejant paraules de Clara Ponsetí, que "és l’única institució catalana no sotmesa a les urpes d’Espanya". La previsió és també que en un termini d’onze mesos es pugui fer l’assemblea constituent i que "tots puguin exercir el seu primer dret a vot".

L’acte al qual ha assistit Puig estava organitzat per l’ANC de la Catalunya Nord i la seva visita era el secret més ben guardat. Poca gent ho sabia, i a l’acte s’anunciava que hi participaria per videoconferència, però l’exconseller de Cultura ha arribat a Perpinyà a primera hora d’aquest matí provinent de Waterloo (Bèlgica), en un viatge que s’ha allargat tota la nit.