VEU CRÍTICA

El president del PP de Guipúscoa rebutja un pacte amb Vox

Borja Sémper destaca "la llunyania oceànica" que hi ha entre el PP i el partit ultra i creu que aquest "trenca grans consensos constitucionals"

zentauroepp23728396 madrid 24 09 2013 entrevista a borja semper  de juventudes d190103141455

zentauroepp23728396 madrid 24 09 2013 entrevista a borja semper de juventudes d190103141455

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Haver de pactar amb l’extrema dreta per aconseguir governar la Junta d’Andalusia  sembla que no agrada alguns dirigents del PP. Aquest és el cas del portaveu dels conservadors al Parlament basc i president del partit a Guipúscoa, Borja Sémper, que ha rebutjat de ple acords amb Vox, sobretot després de les exigències perquè el PP i Ciutadans retirin del seu programa de govern el punt referent a dotar de més pressupost les mesures per lluitar contra la violència de gènere.

En una entrevista amb Radio Euskadi, Sémper ha assegurat que "no val la pena" arribar a cap acord amb el partit de Santiago Abascal si aquest "exigeix" que, a canvi, es retiri la dotació econòmica destinada a la lluita contra la violència masclista.

Notícies relacionades

El dirigent conservador ha considerat que Vox "trenca els grans consensos d’estabilitat, pacte constitucional i concòrdia nacional", i per això ha destacat que el PP ha de buscar l’entesa "amb altres formacions amb les quals comparteix aquests principis i ha de tenir clar que s’ha d’allunyar d’aquest partit populista". "Som diferents", ha remarcat, mentre ha assegurat que hi ha una "llunyania oceànica" entre la seva força i Vox.

Al seu judici, els populars "no poden acceptar ni tolerar" que Vox utilitzi "el drama" de la violència masclista "per obtenir cap mena de rèdit electoral" perquè "hi ha coses amb les quals no es pot jugar ni han d’estar subjectes al mercadeig populista".