Casado insta Sánchez a aturar la seva "dansa suïcida" amb els independentistes

El líder del PP refuta el "balanç triomfalista" de Sánchez i la seva frase sobre Torra que "dos no ballen si un no vol"

undefined46387717 graf3462  albacete  30 12 2018   el presidente del pp  pablo181230164025

undefined46387717 graf3462 albacete 30 12 2018 el presidente del pp pablo181230164025 / Manu

2
Es llegeix en minuts
Efe

El líder del PP, Pablo Casado, va refutar aquest diumenge el "balanç triomfalista" que, a parer seu, ha fet el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, dels seus set mesos de Govern, i el va apressar a aturar ja la seva "dansa suïcida" amb els independentistes, que segons ell perjudica els interessos dels espanyols.

Casado capgirava així la frase que Sánchez va pronunciar divendres passat, en la compareixença davant els mitjans després de la reunió del Consell de Ministres, en la qual va minimitzar el document amb 21 punts que li havia entregat el president català, Quim Torra, amb l’argument que "dos no ballen si un no vol".

"¿Per què no deixa de ballar amb els independentistes que volen trencar Espanya? ¿Per què no acaba ja aquesta dansa suïcida per alsinteressos dels espanyols?", va preguntar metafòricament Casado, convençut que "no es poden tenir pitjors companys" de ball.

Presentació de candidats

Casado es va pronunciar així durant la presentació dels candidats del PP a Castella-la Mancha per a les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim maig, entre ells el líder conservador a la regió, Francisco Núñez. En aquest escenari, va considerar que l’ex secretària general del PP, Dolores de Cospedal, "ha sigut la millor presidenta de Castella-la Mancha de la història".

En canvi, segons la seva opinió Espanya passa "un dels pitjors moments", perquè l’Executiu de Sánchez és "un titella", que per mantenir-se a la Moncloa depèn "delsenemics d’Espanya", entre els quals va citar els secessionistes catalans i els "batasunes".

Especialment crític es va mostrar amb la reunió de Sánchez i Torra del passat dia 20 de desembre, en la qual el president català li va entregar un document amb propostes, a parer seu, tan "letals" com la mediació internacional, un referèndum d’autodeterminació o "renegar de la monarquia parlamentària insultant el Rei".

I Sánchez, va sentenciar, en comptes d’aixecar-se de la reunió, "es deixa humiliar" i decideix no ensenyar el document als ciutadans i "continuar pactant-hi encara que amenacin de destruir Espanya".

Crítiques a Idoia Mendia

També va aprofitar per recriminar a la líder dels socialistes bascos, Idoia Mendia, que hagi posat en una fotografia amb el dirigent d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, sentenciat per segrest, que "no ha condemnat els crims atroços d’ETA" ni ha col·laborat en l’esclariment dels delictes que encara són impunes.

Notícies relacionades

Amb la vista posada en l’economia, va manifestar que el Govern de Sánchez no només no ha millorat "en res" un país "puixant" com el que va deixar Mariano Rajoy, sinó que està empitjorant la situació amb receptes que són "tot el contrari" del que s’hauria de fer.

La pujada de les cotitzacions socials, l’encariment de les contractacions, l’augment de "tots els impostos", la taxa al dièsel o el "Gran Germà" sobre els preus dels lloguers de vivendes són propostes que, segons Casado, posen en risc la recuperació econòmica.