SANTS INNOCENTS

Podem diu haver pactat amb el PSOE un referèndum sobre la Monarquia (i és broma)

Mayoral recrimina a Sánchez que es posi «de perfil» davant dels «problemes crucials"

Titlla el PP, Cs i Vox de ser «els tres genets de l'apocalipsi»

zentauroepp46372632 madrid 28 12 2018 politica rueda de prensa este mediod a  de181228142840

zentauroepp46372632 madrid 28 12 2018 politica rueda de prensa este mediod a de181228142840

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Amb gest seriós i en meitat d’una roda de premsa, el secretari de Societat Civil i Moviment Popular de PodemRafa Mayoral, anunciava la predisposició del Govern a celebrar un referèndum sobre el futur de la Monarquia: “Les notícies que tenim és que [Pedro Sánchez] està disposat a acceptar-lo”. Mayoral arribava a citar l’article 92 de la Constitució espanyola relatiu a aquestes consultes: “Les decisions polítiques d’especial transcendència podran ser sotmeses a referèndum consultiu de tots els ciutadans”. No obstant, tot quedava en una broma pròpia del dia delsSants Innocents

Enmig del balanç de l’any i després d’insistir en el “desprestigi de la institució monàrquica”, Mayoral deixava anar la notícia sense donar-li molta importància i gairebé de passada. No obstant, en el torn de preguntes confirmava la possibilitat que Sánchez convoqués la celebració del referèndum. Una vegada acabada la roda de premsa confessaven que es tractava d’una innocentada

Demana valentia al PSOE

Mayoral ha deixat de banda el seu vessant bromista quan ha recriminat a Sánchez que es posi “de perfil” amb els “problemes crucials” de la ciutadania. “És un Govern que encara continua sense entendre les coses”, ha sentenciat el diputat podemista abans d’empènyer la ciutadania a mobilitzar-se per “continuar arrencant” mesures socials al PSOE. Una mobilització que, per a Mayoral, hauria d’acabar amb l’“autocomplaença” de l’Executiu. 

El secretari de Societat Civil del partit ha reconegut la importància de les mobilitzacions feministes, de pensionistes i d’altres moviments per aconseguir l’acord pressupostari entre Units Podem i el PSOE. No obstant, ha admès que certs aspectes d’aquest acord encara no s’han portat a terme i que durant el 2019 caldrà continuar treballant per aconseguir la posada en marxa de totes les mesures que es recullen al document. 

PP, Cs i Vox

Notícies relacionades

La irrupció de Vox al Parlament andalús i els desastrosos resultatsd’Adelante Andalucía en les eleccions del 2 de desembre també han estat presents en el balanç que fa Podem del 2018. Mayoral s’ha referit al PPCs i Vox com els “Aznar’s boys” o “els tres genets de l’apocalipsi” que, segons la seva opinió, “cada vegada que parlen, el seu alè fa olor de [Donald] Trump i de [Jair] Bolsonaro”. 

A més, el diputat morat ha acusat la presidenta en funcions d’Andalusia, Susana Díaz, d’obrir-los les portes del palau de San Telmo: “Susana Díaz els va obrir la porta i ells hi han entrat fins a la cuina”.