Buch, sobre l'avís d'atemptat a Barcelona per Nadal: "És un més. Tots s'investiguen"

El conseller d'Interior confirma que els Mossos ho estan investigant, però descarta augmentar el nivell d'alerta terrorista

zentauroepp46353288 barcelona 24 12 2018 dispositivo de seguridad antiterrorist181224105616 / FERRAN NADEU

zentauroepp46353288 barcelona 24 12 2018  dispositivo de seguridad antiterrorist181224105616
zentauroepp46319820 el conseller d interior  miquel buch  en roda de premsa  20 181224093200

/

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha pronunciat aquest dilluns sobre l’alerta donada pels EUA de risc d’atemptat terrorista a la Rambla de Barcelona aquest Nadal. Ha confirmat que els Mossos ho estan investigant i que s’ha augmentat la vigilància, però ha assenyalat que és "una amenaça més". "És una més de les que rebem. Segurament aquest cas és una mica diferent pel tuit del Departament d’Estat dels EUA. Totes s’investiguen i es treballen amb intensitat. Aquesta és una més", ha assenyalat Buch en una entrevista a RAC-1. "Els Mossos, la Guàrdia Urbana i la resta de cossos policials hi estan treballant, com sempre", ha insistit.

Buch no ha volgut donar més detalls sobre aquesta amenaça –els Mossos tenen constància d’un individu de Casablanca que planejava un atropellament massiu a Barcelona– per no afectar l’operatiu. "En cas que l’amenaça fos efectiva, es tracta de poder frenar-la abans. Per això no puc donar més detalls", ha dit.

Ara per ara, Interior no preveu augmentar el nivell d’alerta terrorista de 4 –el nivell actual– a 5. "No crec que augmentem l’alerta. Ja és prou alta".

Missatge de calma

Notícies relacionades

Buch ha volgut traslladar un missatge de calma a la població: "Cometríem un error si visquéssim amb por. Hem de poder viure en absoluta llibertat i normalitat. Si no, donem la victòria als terroristes.

El conseller ha remarcat que des del setembre passat, amb l’entrada dels Mossos al CITCO, "han millorat els mecanismes de coordinació antiterrorista" amb l’Estat. "Tenim molta més informació i molta més influència".