INTERVENCIÓ POLICIAL

Dotze detinguts en les protestes dels CDR contra el Consell de Ministres a Barcelona

Els Mossos arresten un manifestant a Via Laietana amb material incendiari

Els agents insten per megafonia els concentrats a dispersar-se i a permetre el restabliment del trànsit rodat

zentauroepp46325754 via laietana181221092200

zentauroepp46325754 via laietana181221092200

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres12 persones en el marc de les protestes convocades pelsComitès de Defensa de la República (CDR) en contra del Consell de Ministres de Barcelona. [Segueix les últimes notícies de Barcelona i Catalunya en directe].

Un dels detinguts ha sigut a la Via Laietana per desordres públics, en concret per portar material incendiari per fabricar còctels molotov. Els agents han arrestat set persones més a l’avinguda de Drassanes, on s’han dut a termecàrregues per evitar que els manifestants superessin el cordó policial, i una més a la zona de la Llotja per llançar reiteradament objectes als policies.

Els altres dos detinguts han sigut a l’Ampolla per desordres públics i danys en els talls a l’AP-7  i l’N-340, segons ha informat la policia catalana.

D’altra banda, els Mossos han actuat des de primera hora del matí per reobrir les vies tallades pelsCDR, amb presència en aquests punts d’agents antiavalots, i han cridat missatges per megafonia demanant als concentrats que permetessin el trànsit rodat, segons ha informat la policia catalana en el seu compte de Twitter.

Fonts dels Mossos han explicat a Europa Press que estan intervenint amb els manifestants i que en la majoria dels casos opten per abandonar les carreteres.

Circulació restablerta en diverses vies

Així, els Mossos han informat que a les 7.53 hores s’ha restablert la circulació a la C-58, en sentit Barcelona, a l’altura de Montcada i Reixac, i que les patrulles actuants i alguns usuaris han recollit claus tirats a la calçada.

Anteriorment, els agents havien aconseguit restablir la circulació a la ronda Litoral de Barcelona, a l’altura de Can Tunis, i a la B-20, a l’altura de Badalona.

Poc després de les 8 hores els Mossos estaven treballant per restablir la circulació a la B-23, i per fer-ho han fet avisos per megafonia als manifestants sobre la necessitat que abandonessin la calçada.

Notícies relacionades

D’altra banda, a les 7.14 hores els agents han demanat a la concessionària de l’autopista AP-2 l’aixecament de les barreres del peatge de Soses (Lleida) per descongestionar la circulació a la zona.

Actuació el 8-D

L’actuació dels Mossos aquest divendres contrasta amb la del passat dia 8 de desembre al’AP-7, a l’altura de l’Ampolla, via que va estar tallada 15 hores pels CDR, cosa que va motivar que la Fiscalia de Catalunya obrís una investigació per una presumpta lenitat dels agents a exigir el restabliment de l’ordre i la restitució del dret dels ciutadans afectats" a circular lliurement.