REUNIÓ A BARCELONA

La reunió Sánchez-Torra: Una flor de Pasqua vermella davant dues de grogues

La Generalitat va rebre el president del Govern central amb dues ponsèties grogues i la Moncloa va col·locar-hi davant una de vermella

planta1

planta1
planta2
planta3

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’anècdota de la trobada d’aquest dijous entre Pedro Sánchez i Quim TorraPedro Sánchez Quim Torra va tenir un toc nadalenc amb dos colors com a protagonistes. A l’inici de la reunió en una estança del Palau de Pedralbes, a la taula posterior de la imatge oficial s’hi podien veure dues flors de Pasqua grogues. Però la Moncloa es va afanyar a col·locar davant de les dues ponsèties, una altra de color vermell.

La tauleta, que estava situada entre els dos sofàs on van seure el president del Govern central i el de la Generalitat, tenia just darrere la bandera espanyola i lasenyera. El color groc, que simbolitza per a l’independentisme la reclamació de la posada en llibertat dels polítics presos, va ser contrarestat ràpidament amb el vermell.

Notícies relacionades

El fotògraf oficial de la Generalitat va poder captar la imatge de les dues ponsèties grogues, però, abans que entrés el primer grup de reporters gràfics dels mitjans de comunicació (com es pot veure a la seqüència de fotos), el cap de Protocol de la Moncloa va col·locar la planta de fulls vermells, que era en una taula més allunyada.

A les trobades d’aquest dijous a la tarda a Barcelona entre membres dels governs central i català, tant Torra com el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, portaven a la solapa el llaç groc, mentre que la consellera de Presidència exhibia una xapa a favor de la llibertat dels líders del procés en presó preventiva. A la seva carpeta de documents, un llaç groc.