Crítiques de Casado

Planas romp una llança per la caça i els toros després de la campanya del PP

El titular d'Agricultura empara aquestes activitats per la sostenibilitat de les espècies i de l'animal de toreig

GRAF2456. JACA (HUESCA) (ESPAÑA), 18/07/2018.- El ministro de Agricultura, Pesca y Alimentación, Luis Planas, durante la rueda de prensa que ha ofrecido antes de la conferencia que ha ofrecido hoy en la 34ª Academia Europea de Jaca (Huesca), organizada por el Real Instituto de Estudios Europeos. EFE/Javier Cebollada

GRAF2456. JACA (HUESCA) (ESPAÑA), 18/07/2018.- El ministro de Agricultura, Pesca y Alimentación, Luis Planas, durante la rueda de prensa que ha ofrecido antes de la conferencia que ha ofrecido hoy en la 34ª Academia Europea de Jaca (Huesca), organizada por el Real Instituto de Estudios Europeos. EFE/Javier Cebollada / Javier Cebollada (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, ha defensat la caça i els toros perquè són activitats "plenament compatibles amb l’economia i el respecte al medi ambient", després que el president del PP, Pablo Casado, critiqués el Govern per apostar per la "prohibició" quan no els "agrada" una activitat.

"La caça és una realitat de l’Espanya rural que mou molta gent; hi ha 850.000 llicències de caça, i és part de la pervivència de la nostra realitat rural i agroalimentària", ha explicat Luis Planas en una entrevista a Antena 3 quan se li ha preguntat per les declaracions de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que van defensar la supressió de la tauromàquia i la caça.

Planas ha incidit en la col·laboració dels caçadors en la sostenibilitat de les espècies. I en aquest sentit ha posat com a exemple la pesta porcina africana, que afecta diversos països europeus i que per solucionar-la han sol·licitat ajuda al sector. "Els hem demanat que ens ajudin perquè en el senglar salvatge és on es troba el focus i ells són grans col·laboradors", ha comentat.

Respecte a la tauromàquia, el titular d’Agricultura ha recordat que la supervivència del toro de toreig està vinculada "a l’activitat econòmica i social de la devesa espanyola, que és una peculiaritat del medi ambient". Planas ha explicat que a Espanya hi ha 180 races autòctones de toro, 140 de les quals estan en risc de desaparició.

Plàstics

Notícies relacionades

D’altra banda, el ministre s’ha referit a la decisió de la Unió Europea de prohibir l’ús de plàstics d’un sol ús a fi d’aturar la contaminació, tant al camp com als rius i els mars. En aquest sentit, Planas ha admès que es tracta d’una mesura molt positiva per a l’agricultura i la pesca, especialment en un "mar tancat com el Mediterrani".

Així mateix, ha admès la necessitat de buscar solucions alternatives per a l’ús de les tovalloletes i dels plàstics utilitzats en hivernacles. "Els d’un sol ús hauran de ser més sostenibles en el temps i haurem d’utilitzar components que siguin de biodegradació biològica i compatibles amb el medi ambient perquè s’ha d’evitar aquesta invasió dels plàstics que afecta la salut humana", ha indicat el ministre sobre els hivernacles.