Ministeri de justícia

Delgado cita associacions de jutges i fiscals després de la segona vaga

Els togats han fet dues aturades, al maig i al novembre, per reclamar més mitjans i més independència

zentauroepp45988226 graf3703  madrid  espa a   22 11 2018  la ministra de justic181122170457

zentauroepp45988226 graf3703 madrid espa a 22 11 2018 la ministra de justic181122170457 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha citat per a aquest dimecres els representants de les set associacions de jutges i de fiscals per analitzar de nou les seves reivindicacions després de la segona vaga protagonitzada pels dos col·lectius aquest any.

Fonts de Justícia han confirmat la convocatòria de la reunió, en la qual Delgado vol exposar a les associacions les mesures en marxa per respondre algunes de les seves peticions.

La ministra s’havia compromès a reunir-se amb els responsables de les associacions abans de final d’any després que el 19 de novembre passat protagonitzessin una nova aturada conjunta per reclamar més mitjans, millores retributives i més independència.

La reunió tindrà lloc en vigílies que arribi al ple del Congrés la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que inclou la recuperació de permisos i llicències retallats durant la crisi en el sector de la justícia, una de les reivindicacions de les associacions.

Elecció dels vocals del CGPJ

Al passar la proposició de llei pel Senat, el PP i Ciutadans van introduir també esmenes perquè els jutges elegeixin la majoria dels vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), una altra de les peticions de jutges i fiscals per "despolititzar" la justícia.

Notícies relacionades

Però aquesta reforma tornarà a votar-se aquest dimecres al Congrés, i de moment no compta amb els recolzaments necessaris per tirar endavant.

"Demanem als representants de la ciutadania que demostrin sentit d’Estat", subratlla l’associació minoritària Foro Judicial Independent en una carta oberta als grups parlamentaris en què els insta a canviar un model "insostenible" que porta els ciutadans a pensar que la justícia està manipulada pel poder polític.