Executiu de la Junta

El PP demana a Ciutadans més pragmatisme amb Vox

Maroto denuncia equidistància en el partit de Rivera durant les negociacions per al canvi de Govern a Andalusia

zentauroepp46036206 maroto181126151908

zentauroepp46036206 maroto181126151908 / Luca Piergiovanni

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicesecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, ha demanat aquest dimarts a Ciutadans que adopti una posició més "pragmàtica" respecte a Vox per propiciar un "canvi de règim" a Andalusia, entenent que el canvi en la Junta no es pot realitzar involucrant-hi el PSOE, "el canviat".

Tot i que el número tres del PP ha explicat que l’acord a Andalusia amb la formació d’Albert Rivera  està "molt avançat" en matèria programàtica, també ha assenyalat que toca avançar per conformar aquesta majoria de canvi.

Així, ha demanat a Ciutadans més "pragmatisme" amb Vox, després que el partit taronja estigui buscant forçar el PSOE a abstenir-se en una investidura d’un govern comandat pel PP i Ciutadans, deixant fora de l’equació el partit de Santiago Abascal.

Maroto entén que Ciutadans no ha d’"ignorar" l’aritmètica parlamentària i ha de ser "pragmàtic" amb Vox, defensant que el PP no està mantenint una mesa de negociació amb la formació d’ultradreta, sinó que hi ha hagut contactes perquè recolzin una investidura.

"Hi ha hagut alguna trucada o alguna trobada, però Vox no ha demanat entrar en l’acord de Govern. Cal ser pragmàtic, sense els seus diputats no sumaria el bloc de canvi", ha subratllat, al·legant que "els números són els que són".

"Ciutadans pretén fer el canvi amb el canviat, canviar el règim utilitzant els que han estat en el règim. Pretenen canviar el PSOE comptant amb el PSOE", ha recalcat Maroto, dient que això no es pot "ni s’ha" de fer.

Segons el dirigent popular, si Ciutadans vol comptar amb els socialistes és perquè els ofereix una cosa, que, ha dit, s’escapa a l’opinió pública. "¿Quines raons tindria el PSOE per posar un nou govern que obrís les finestres de la Junta? És inexplicable", ha assenyalat, assegurant que aquesta possibilitat genera "incertesa".

Posició "variable" de Ciutadans

En el panorama nacional, Maroto ha criticat que els vots que rep Ciutadans puguin propiciar tant governs del PP com del PSOE, una cosa que, segons el seu parer, el partit de Rivera ha d’"aclarir".

Notícies relacionades

"Els seus vots serveixen igual per a una cosa que per a una altra. Abans que decideixin per mi, jo escolliria directament el PP o el PSOE", ha recalcat, dient que en ocasions Ciutadans funciona com un "intermediari" i que manté una posició "variable".

El vicesecretari d’Organització ha dit que, per exemple, votar a la Comunitat de Madrid Ciutadans pot servir per mantenir el PP o per facilitar un govern al candidat socialista, Ángel Gabilondo, "al 50%".