La cúpula d'Interior es reuneix amb Puigdemont quatre dies abans del 21-D

Buch i Duart es desplacen fins a Brussel·les per reunir-se amb l'expresident

lainz32714535 el president de la generalitat  carles puigdemont  durant la181217203306

lainz32714535 el president de la generalitat carles puigdemont durant la181217203306 / Jordi Bedmar Pascual

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha reunit aquest dilluns a Brussel·les ambl’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, en una trobada prevista des de fa dies després de no haver pogut acudir el primer a la presentació del Consell per la República a la capital belga el 8 de desembre.

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a Efe fonts d’Interior, a més de Buch, a la reunió, feta a la residència de Waterloo de Puigdemont, ha acudit el secretari general de la Conselleria d’Interior, Brauli Duart.

La trobada estava acordada des de fa dies, segons les fonts, després que Buch no pogués acudir el 8 de desembre a la presentació del Consell per la República a Brussel·les, perquè es va haver de quedar a Catalunya per supervisar els dispositius de seguretat implantats amb motiu del Dia de la Constitució.

Crisi per les càrregues

Les fonts han desvinculat la trobada de Buch i Puigdemont amb l’última crisi en els Mossos d’Esquadra i la reunió del Consell de Ministres a Barcelona, per a la qual els Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil estan dissenyant un ampli dispositiu de seguretat davant de les protestes convocades per sectors de l’independentisme.

Notícies relacionades

A més, en els últims dies Buch ha hagut d’afrontar una crisi política en els Mossos d’Esquadra, arran de les crítiques que tant el president català, Quim Torra, com ell van fer de les càrregues de la policia contra grups que intentaven boicotejar els actes de Vox a Girona i Terrassa (Barcelona) el 6 de desembre, Dia de la Constitució, per les quals posteriorment es van disculpar.

Després d’aquesta polèmica, grups dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR) van tallar l’autopista AP-7 durant 15 hores i van aixecar barreres de peatges en una desena d’autopistes catalanes durant el pont de la Constitució, sense que els Mossos d’Esquadra hi intervinguessin.