Anar al contingut

Iceta: "Si un vol diàleg no es nega a rebre el president del Govern d'Espanya"

Creu que la relació entre els dos executius quedaria debilitada si Torra no dona la benvinguda a Sánchez

El líder del PSC desafia Casado a anar als jutjats si vol il·legalitzar partits independentistes

Roger Pascual

Iceta: "Si un vol diàleg no es nega a rebre el president del Govern d'Espanya"

Andreu Dalmau

El PSC comença la setmana del 21-D amb una mica més d’optimisme del que va iniciar l’anterior. "Sembla que estem millor que la setmana passada i que s’imposa el sentit comú", ha reflexionat Miquel Iceta, sobre la reunió del Consell de Ministres a Barcelona. "Esperem el millor possible, que es produeixi sense problemes, que hi hagi entrevista entre els dos presidents i que els que vulguin manifestar el seu desacord puguin fer-ho". Tot i que, com ha assenyalat, en política "d’aquí a divendres és una eternitat".  El primer secretari socialista ha celebrat que en les últimes hores tant Jordi Sànchez com Oriol Junqueras hagin defensat el diàleg amb la Moncloa i ha cridat Quim Torra a portar-ho a la pràctica rebent Pedro Sánchez. "Si un vol diàleg no es nega a rebre el president del Govern d’Espanya".

Iceta considera que si el president no li dona la benvinguda seria un "disbarat" i provocaria que quedés "debilitada la relació" entre els dos governs. Considera que l’independentisme està intentant "modular" el seu discurs per intentar fer compatible el "dret de la lliure expressió amb el manteniment de la relació institucional". I, al·ludint als interessos turístics i econòmics de la capital catalana, també ha advertit que "una imatge que Barcelona és un lloc problemàtic no convé a ningú". 

"Disc ratllat"

El líder del PSC ha assenyalat que "Pablo Casado s’ha convertit en un disc ratllat" per les seves contínues crides al 155 i a il·legalitzar partits independentistes. Després d’instar-lo a llegir-se la Constitució i la llei de partits, l’ha desafiat a anar als tribunals. "Nosaltres no veiem raons per il·legalitzar cap partit. Si ell considera que incompleixen, que se’n vagi al jutjat de guàrdia i presenti una denúncia [...]. Sembla que a la dreta la molesti que la llei s’estigui complint a Catalunya".

Temes: Miquel Iceta PSC