terrorisme islamista

Detingut un presumpte gihadista per captació a Vitòria

Es tracta d'un home de 36 anys de nacionalitat algeriana

policia

policia / Joan Puig

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Sant Sebastià i la Brigada Provincial d’Informació de Vitòria, han detingut aquest divendres a VitòriaI.Z., de 36 anys i nacionalitat algeriana, per la seva presumpta integració enl’organització terrorista Daesh. A més, s’ha practicat el registre del seu domicili.

Segons ha informat el Ministeri de l’Interior, l’arrestat utilitzava la seva posició com a president d’una associació cultural per aconseguir més influència entre la comunitat islàmica i destinar els recursos econòmics que obtenia al retorn de gihadistes i a ajudar els qui segueixen a Síria.

Notícies relacionades

En concret, els investigadors consideren que pretenia fer servir part dels ajuts socials que rebia per formar una persona en el maneig d’eines 'online' per propagar les consignes de Daesh. A més, va amenaçar amb una arma blanca els agents policials que l’identificaven al crit de "mataré policies" i en una altra ocasió va agredir una parella de policies, i va ser detingut per atemptat a l’autoritat.

L’arrestat a Vitòria presumia en el seu cercle més proper de la seva autoformació en la confecció d’artefactes explosius casolans i manifestava que "fer una bomba és molt fàcil, no té importància".