Sánchez: «Cap problema de la societat es resol des del conflicte»

Advoca per «el diàleg serè i assenyat dins de la legalitat» amb referència a Catalunya

Defensa l'aprovació dels Pressupostos per lluitar contra la precarietat laboral i l'exclusió social

20181215 418743 pedrosanchezmo2 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha aprofitat l’acte de celebració del 80 aniversari del Grup Social de l’ONCE per fer una referència velada a Catalunya. En el seu discurs va destacar la “cohesió” com un objectiu que comparteix amb aquesta organització i va advocar pel diàleg per construir-la i millorar-la. “Cap problema real de la societat s’ha resolt des de la crispació i el conflicte, i sí des del diàleg serè i assenyat dins de la legalitat”, va afegir.

Notícies relacionades

Sánchez, que va ser rebut en l’acte amb aplaudiments i algun xiulet, també va destacar que després de set anys de crisi, el Govern pretén aprovar els pressupostos per lluitar contra la precarietat laboral i l’exclusió social, un aspecte en què va recordar els treballadors del Grup ONCE. En la seva intervenció també es va referir a la modificació de l’article 49 de la Constitució per substituir "discapacitats" per "persones amb discapacitat". Precisament, el president de l’ONCE, Miguel Carballeda, li havia entregat un cupó amb el número 0049, per recordar la vella reivindicació del col·lectiu en aquest sentit.   

A la seva arribada a Ifema, el president del Govern ha conversat amb diferents col·lectius integrats en l’ONCE, com nens, venedors o esportistes, en representació dels més de 5.000 reunits a la Fira de Madrid per celebrar l’aniversari. Entre ells el primer jove sordcec que ha disfrutat d’una beca Erasmus i representants de la selecció nacional de futbol per a cecs, el seleccionador nacional dels quals, Jesús Bargueiras, no ha dubtat a donar-li un mòbil a Sánchez per fer-se un ‘selfie’ amb ell.