Petició de negociacions

Funcionaris de presons reclamen pujades salarials i més contractacions

Els responsables de cada sindicat han entregat una proposició de llei

funcionariosprisiones

funcionariosprisiones

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els sindicats CSIFACAIP, laUGT CCOO, han marxat aquest dimarts per Madrid recorrent les seus de Ciutadans, el PP, PSOE i Podem per exigir un augment en les seves retribucions, ser reconeguts com a agents de l’autoritat i que es contractin 3.500 nous efectius.

Responsables de cada sindicat convocant entreguen a cada seu una proposició de llei que esperen que sigui debatuda al Congrés dels Diputats. Segons el parer del responsable d’ACAIP, José Ramón López, l’Executiu socialista "està molt perdut" i li demana tornar a la mesa de negociació amb la inversió de 123 milions d’euros que van oferir al setembre.

Les marxes tenen dues columnes. La primera recorre el carrer Alcalá des de la seu de Ciutadans fins a la del PP al carrer Génova. La segona part des de la seu del PSOE, a Ferraz, i passa per la seu de Podem, a Princesa. Les dues columnes confluiran a la Castellana per acabar juntes davant el Ministeri de l’Interior.

Demanen negociacions

Notícies relacionades

Les marxes s’han convocat en el context de les jornades de vaga general per reclamar al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que accepti la seva proposta per millorar els sous dels funcionaris de presons i les condicions laborals als centres penitenciaris.

Els sindicats han recordat que demanen la "necessitat d’abordar una negociació real" després de la proposta presentada per l’Administració Penitenciària el 25 de setembre passat i que va ser retirada, segons diuen, "tan sols tres dies després sota l’argument de restricció pressupostària". Reclamen un increment retributiu de 123 milions euros al llarg del període 2019-2021.