LA IRRUPCIÓ DEL PARTIT ULTRA

El cardenal Cañizares afirma que Vox no és extrema dreta "en absolut"

L'arquebisbe de València critica la facilitat amb què segons ell s'atorga aquesta qualificació

El president d'aquesta formació a València insulta greument Baldoví per qualificar de "neonazi" el partit

cjane31224117 valencia 25 9 15   politica   misa y vigilia por l160519154529

cjane31224117 valencia 25 9 15 politica misa y vigilia por l160519154529

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Antonio Cañizares, arquebisbe de València, ha assegurat que Vox "en absolut" pot ser considerat un partitd’extrema dreta i ha criticat la facilitat amb què, segons la seva opinió, s’utilitza aquest qualificatiu per definir alguns postulats polítics.

El cardenal ha contestat així al ser preguntat sobre si considerava el partit que dirigeix Santiago Abascal d’extrema dreta abans de pronunciar una conferència al Col·legi Notarial de València i la seva resposta ha sigut categòrica. "En absolut", ha sentenciat.

Segons la seva opinió és simplement "de dretes" i ha remarcat que és "totalment constitucional" ja que ningú li ha impedit participar en les eleccions al Parlament andalús, en què han irromput amb 12 escons. "Estem en una democràcia i per tant, tot partit que es forma té dret a participar", ha assenyalat.

En la seva conferència 'Església i Estat en el règim constitucional’, a la qual hi ha assistit, entre altres convidats, l’expresident de la Generalitat valenciana Francisco Camps, Cañizares ha assegurat que l’Església va tenir un paper "clau" però "no reconegut" en la "gestació" de la Constitució del 1978.

Les declaracions de Cañizares sobre Vox no són les primeres d’un alt dirigent de l’Església catòlica. El bisbe de Còrdova, Demetrio Fernández, es va mostrar fa uns dies encantat del "tomb" que s’ha produït a Andalusia, que va atribuir en part als suposats atacs a la "llibertat religiosa" i va mostrar la seva esperança perquè s’estengui a tot Espanya.

Insults a Baldoví

Notícies relacionades

D’altra banda, José María Llanos, president de Vox a la província de València i probable cap de cartell de la formació ultradretana a l’ajuntament de la capital, ha insultat greumentJoan Baldoví després d’assegurar el diputat de Compromís en un missatge que "la ultradreta és preocupant si partits com el PP i Ciutadans la blanquegen pactant amb un partit neofeixista o neonazi com Vox".

Llanos li ha dit, entre altres coses, "estúpid, ignorant, ximple i traïdor a la democràcia i a València" i l’ha acusat de passejar-se "amb terroristes". "Se t’està acabant el xollo", li ha advertit.

Temes:

Vox