CARTA PASTORAL

El bisbe de Còrdova celebra el "tomb electoral" a Andalusia

Demetrio Fernández espera que el "canvi social" es reprodueixi a la resta d'Espanya

zentauroepp28374905 opinion  excmo  y rvdmo  sr  d    demetrio fern ndez gonz le181205130749

zentauroepp28374905 opinion excmo y rvdmo sr d demetrio fern ndez gonz le181205130749

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El bisbe de CòrdovaDemetrio Fernández, ha celebrat en la seva última carta pastoral el "tomb electoral" experimentat a Andalusia, on per primera vegada en 36 anys els socialistes pot ser que es quedin fora de l’Executiu, ja que el PP, Ciutadans i Vox sumen majoria absoluta.

Fernández qualifica el tomb d’"espectacular" i considera que "ha superat amb escreix les expectatives i els temors d’uns i d’altres". "M’alegro que aquesta societat andalusa, que molts de dins i de fora menyspreen o infravaloren, hagi sigut capaç de fer un tomb d’aquest calibre, trencant una inèrcia gairebé impossible de superar," afegeix el bisbe, abans d’expressar el seu desig que aquesta tendència "pionera" es reprodueixi a la restad’Espanya.

Notícies relacionades

Segons el parer de Fernández, el resultat electoral es deu alcansament dels andalusos davant de les "promesos incomplertes" i d’estar "a la cua" en molts aspectes. Així mateix, considera clau el factor religiós i enumera alguns dels suposats motius per a aquest tomb: "No es pot anar a contracorrent volent construir un món sense Déu [...]. No es pot trossejar Espanya, sense que això tingui un preu polític. No es pot pretendre eliminar el dret dels pares a elegir l’educació que volen per als seus fills [...]. No es pot eliminar la vida innocent a l’inici o al final de la vida, i esperar que a sobre els votin".

Així mateix, el bisbe de Còrdova remarca que el possible canvi al palau de San Telmo no ha de veure’s com una "venjança", sinó "una renovació i regeneració de la noble tasca política, deslliurant-la de tota corrupció" i insta els partits a rebutjar els protagonismes personals o partidistes per arribar a un pacte.