POLÈMICA per apostar per la via eslovena

Vox demana aquest dilluns al Suprem la "detenció immediata i la presó preventiva" per a Torra

No "es pot permetre que estigui en llibertat algú que amenaça amb un aixecament armat i que té el comandament de la policia", denuncia Abascal

torra

torra

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Vox, Santiago Abascal, presentarà aquest dilluns al Tribunal Suprem "una querella per conspiració per a la rebel·lió" contra el president de la Generalitat, Quim Torra.

A través d’un missatge en el seu compte de Twitter, recollit per Europa Press, Abascal ha explicat que sol·licitarà com a mesura cautelar "la seva detenció immediata, la seva posada a disposició judicial i la presó preventiva".

► Últimes notícies de Catalunya, CDR i Mossos | en directe

Últimes notícies de Catalunya, CDR i Mossos

"No es pot permetre que estigui en llibertat algú que amenaça amb un aixecament armat i que està al comandament de la policia. La via eslovena va causar una guerra, 62 morts i centenars de ferits. Exigim que Torra ingressi immediatament a presó per proposar aquesta via", ha escrit el líder de Vox.

Notícies relacionades

Abascal s’ha referit així a la intervenció del cap de l’Executiu català aquest dissabte en la presentació del Consell per la Republica a Brussel·les, en què suggeria la possibilitat de "tirar endavant" com van fer "els eslovens".

"Si ens haguessin fet cas quan vam demanar la mateixa mesura cautelar per a Puigdemont, no s’hauria escapat i s’haurien evitat molts mals. Si el Govern no actua, serà també responsable per abandó de funcions... i igualment actuarem contra el Govern de Sánchez", ha afegit el president de Vox.