LA LLISTA DE LA ULTRADRETA

Aquests són els 12 diputats de Vox

Francisco Serrano, el cap de llista, és un jutge en excedència que va ser condemnat i després rehabilitat pel Suprem

zentauroepp46119722 graf528  sevilla  02 12 2018   el candidato de vox a la pres181202220807

zentauroepp46119722 graf528 sevilla 02 12 2018 el candidato de vox a la pres181202220807 / Rafa Alcaide

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vox ha irromput al Parlament andalús Vox amb 12 diputats encapçalats pel jutge sevillà en excedència, Francisco Serrano, candidat a la presidència de la Junta d’Andalusia.

Els 12 diputats han sortit de les vuit províncies:de les vuit províncies: dos a Sevilla, Màlaga, Cadis i Almeria, i un a Còrdova, Granada, Jaén i Huelva.

Seguiu aquí les reaccions als resultats de les eleccions andaluses.

1. -- FRANCISCO SERRANO. El candidat a la presidència de la Junta, de 53 anys, conegut a Sevilla com ‘el jutge Serrano’, exerceix d’advocat en un bufet especialitzat en dret de família. El 2014 es va afiliar a Vox i va ser l’únic candidat que es va presentar a les primàries per a les eleccions autonòmiques a Andalusia del 2015.

Serrano va ser condemnat el 2011 pel Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) per modificar el torn de custòdia d’un menor perquè sortís en una confraria de la Setmana Santa de Sevilla.

El Tribunal Suprem va revisar la primera condemna i va endurir la pena, iel Constitucional, més tard, va emparar l’exjutge de família de Sevilla i va anul·lar la condemna del TSJA, tot i que va fer ferma la sentència del tribunal andalús. El 2017 el Tribunal Suprem el va rehabilitar com a jutge i ara està en excedència.

Autor del llibre 'La ideología del género' (2012), s’ha distingit per les seves crítiques als moviments contra la violència masclista. Assegura que molts casos que arriben als jutjats són denúncies falses.

2. -- MARÍA JOSÉ PIÑERO. És la número dos de la llista sevillana, metge, casada i mare de 7 fills, actualment és la presidenta de Vox Sevilla.

3. -- LUZ BELINDA RODRÍGUEZ. De 38 anys i diputada perAlmeria, va formar part de les Forces Armades a l’Exèrcit de l’Aire, i després de deixar la carrera militar es va dedicar a la seguretat privada. En l’actualitat és mestressa de casa, casada amb un membre dels cossos i forces de seguretat de l’Estat, i està estudiant el grau de Dret.

4. -- RODRIGO ALONSO. És el segon membre de la candidatura de Vox Almeria, i segon parlamentari que aquesta formació tindrà per aquesta província. També té 38 anys i ja compta amb experiència en la política local prèvia, que exerceix al seu poble, Antas (Almeria). És Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, en l’actualitat té una pime del sector de les telecomunicacions.

5. -- EUGENIO MOLTÓ, veterinari de 58 anys, va ser president de l’Escola de Veterinari entre el 1996 i el 2002. Militant del PP fins al 2014 amb càrrecs a Estepona, és el president provincial de Vox Màlaga.

6. -- ANA GIL ROMÁN. Jubilada, tot i que va treballar com a secretària en un despatx d’advocats i va ser candidata a l’alcaldia d’Estepona el 2015.

7. -- MANUEL GAVIRA. Advocat nascut el 1969.

8. -- ÁNGELA MULAS. Advocada especialitzada en dret mercantil.

9. -- RAFAEL SEGOVIA. Metge generalista de professió, que porta vinculat a la formació des dels seus inicis. Segovia és nebot d’Antonio Segovia, el que va ser alcalde de la capital de Huelva entre el 1955 i el 1960, i ha concorregut com a candidat per Huelva d’aquesta formació en tots els comicis en què fins ara ha participat.

10. -- FRANCISCO JOSÉ OCAÑA CASTELLÓN. De 47 anys, casat i amb tres fills, és gerent d’una empresa dedicada a l’ús de drons i pilot professional d’aviació comercial. Compta amb formació com a 'coaching' polític i planificació estratègica, i dins del partit a Granada és vicesecretari de Comunicació.

Notícies relacionades

11. -- BENITO MORILLO. Exmilitar i un dels primers afiliats de Vox des del seu naixement.

12. -- ALEJANDRO HERNÁNDEZ. Advocat, casat i amb tres fills.