El Govern insisteix en la cita Sánchez-Torra en BCN malgrat la negativa de la Generalitat

Calvo no contempla «en absolut» que la reunió inclogui tots els ministres i consellers, com demana el Govern

La celebració de la trobada es presenta molt complicada, admet l'Executiu central

undefined44229614 madrid  09 07 2018  politica reunion este mediod a en el pal181130141239

undefined44229614 madrid 09 07 2018 politica reunion este mediod a en el pal181130141239 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

Quan Pedro Sánchez i Quim Torra van tenir la seva primera i de moment única reunió, a començaments del juliol passat, el president va situar el cap de l’Executiu a tenir la seva següent trobada a Barcelona. Sánchez va recollir el guant, i ara vol aprofitar la celebració del Consell de Ministres a la capital catalana el 21 de desembre que ve per mantenir aquesta cita. Però la Generalitat no ho comparteix. El Govern vol que la reunió sigui de tipus bilateral, amb tots els ministres i consellers reunits a la mateixa taula, o si això no és possible reclama que Sánchez busqui una altra data diferent per donar més rang a la reunió. L’Executiu central no accepta cap d’aquestes dues possibilitats. Malgrat els recels de la Generalitat, l’Executiu ha insistit aquest divendres a fer una reunió ortodoxa, entre els dos dirigents, igual que la que va mantenir Sánchez fa un mes amb la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, quan va traslladar el Consell de Ministres a Sevilla.

“El president Sánchez té intenció de veure’s amb el president Torra i ho farà també el dia 21. Serà amb total normalitat, com ho va fer amb la presidenta Díaz”, ha dit aquest divendres la vicepresidenta, Carmen Calvo.

Notícies relacionades

Calvo també ha descartat per complet que la cita entre els dos mandataris inclogui la resta de membres dels respectius governs, un format que es reserva normalment a les reunions amb executius d’altres països, però mai d’una comunitat autònoma. “No ho contemplem en absolut. Som el Govern d’Espanya i per tant també dels catalans”, ha assenyalat la número dos de l’Executiu.

Davant d’aquest escenari, segons admeten fonts del Govern, la celebració de la cita es presenta molt complicada, en un context en què ERC i el PDECat han deixat clar que no pensen aprovar el projecte de Pressupostos pactat per Sánchez i el líder de Podem, Pablo Iglesias.