DESPRÉS DE LA SANCIÓ DE 30.000 euros de la CNMV

Borrell insisteix que no dimitirà per Abengoa: "Estem parlant de 9.000 euros, una part mínima de la meva cartera"

"És lògic que l'oposició estiri el xiclet per mantenir la tensió i pressionar el Govern", opina el titular d'Exteriors

20181129 416758 borrellmo 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre d’Afers Exteriors, per a la UE i Cooperació, Josep Borrell, ha assegurat aquest dijous que no dimitirà després de ser sancionat per la CNMV per la venda d’accions d’Abengoa. Borrell ha restat importància al cas i ha dit que l’expedient ja "ha acabat" i que ell "ja ha dit tot el que havia de dir". "Estem parlant de 9.000 euros, que és una part mínima de la meva cartera ", ha afirmat, amb referència als 9.030 euros que va rebre per la venda de les accions a través de la seva dona.

Borrell ha afirmat que "per descomptat" estarà encantat de comparèixer al Congrés per donar explicacions, però ha atribuït les peticions de cessament des de Podem que "estem en període electoral".

No dimiteix

"Si he renunciat a recórrer [la sanció] per la meva condició de ministre, no tindria gaire lògica que no hi recorregués en contra perquè soc ministre i després dimitís de ministre", ha assegurat a la seva arribada a una conferència a Madrid sobre el 'brexit'. 

"És lògic que l’oposició estiri el xiclet per mantenir la tensió i pressionar el Govern", ha recalcat, incardinant aquesta estratègia en la "lògica política".

Recolzament de la Moncloa

Notícies relacionades

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va anunciar una sanció de 30.000 euros al cap de la diplomàcia espanyola per utilitzar informació privilegiada en la venda d’accions de la companyia Abengoa, de la qual era conseller.

Per la seva banda, la Moncloa ha mostrat el seu suport a Borrell i amb el pagament de la multa dona per tancat el cas.