Condecoracions

El cap de la Policia destaca la tasca del cos davant de la "greu situació" de l'1-O

Togores ha fet aquestes declaracions en un acte en què, entre d'altres, es condecora el que va ser cap superior de la Policia Nacional a Catalunya durant l'1-O, Sebastián Trapote

zentauroepp40365835 171001090816

zentauroepp40365835 171001090816

1
Es llegeix en minuts

El cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, José Antonio Togores, ha mostrat aquest dimarts públicament el seu "reconeixement" a la tasca feta pel cos "en ocasió de la greu situació viscuda l’any passat", en al·lusió al procés independentista i al referèndum il·legal de l’1-O.

Així ho ha destacat Togores en la seva intervenció en l’acte del Dia de la Policia Nacional, en presència de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i del Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres, així com de comandaments de la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra.

Creus al mèrit policial

En la seva al·locució, abans de procedir a la imposició de 161 creus al mèrit policial, Togores ha destacat la tasca de la Policia Nacional "en ocasió de la greu situació viscuda l’any passat" a Catalunya, en referència implícita a l’1-O, per la qual una vintena de comandaments del cos estan imputats per la seva actuació per impedir la votació.

Entre els condecorats en l’acte d’aquest dimarts figura el que va ser cap superior de la Policia Nacional a Catalunya durant l’1-O, Sebastián Trapote, que ha rebut la seva medalla al mèrit de mans de la delegada del Govern, Teresa Cunillera.

Notícies relacionades

Togores també ha advocat en la seva intervenció per "unir esforços" entre els diferents cossos policials, entre els quals ha citat la Policia, la Guàrdia Civil, els Mossos, les guàrdies urbanes, les policies locals, la seguretat privada i jutges i fiscals, en la lluita contra la delinqüència.

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat d’"avançar" en la "col·laboració i el mutu recolzament" entre els diferents cossos, ja que suposa la "millor forma", ha dit, per garantir la seguretat.