Operació Kitchen

Marlaska es compromet a respondre amb rapidesa la justícia sobre Villarejo

El ministre de l'Interior garanteix col·laboració sobre el presumpte ús de fons reservats per espiar Bárcenas

zentauroepp44816972 fotodeldia graf1831  madrid  29 08 2018   el ministro del in180829162114

zentauroepp44816972 fotodeldia graf1831 madrid 29 08 2018 el ministro del in180829162114 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, s’ha compromès aquest dilluns a respondre "amb la màxima celeritat a tots els requeriments judicials" tramitats des de l’Audiència Nacional en els últims dies relacionats amb l’excomissari de la Policia José Manuel Villarejo, en concret pel que fa al presumpte ús de fons reservats per intervenir documentació de l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

En resposta a la premsa en un acte de concessió de medalles al mèrit de la protecció civil, Marlaska ha comentat que les causes judicials en fase d’instrucció són secretes. "Poca informació hauria de donar un ministre de l’Interior, sobretot quan té antecedents professionals coneguts per tothom", ha dit en al·lusió al seu passat com a jutge precisament de l’Audiència Nacional.

"Sí que puc dir que tots els requeriments judicials seran complimentats amb la màxima celeritat, com no podia ser de cap altra manera", ha afegit Marlaska fent referència a la petició del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata perquè el Ministeri de l’Interior li remeti un informe urgent sobrel’operació Kitchen en la qual, durant l’etapa de Jorge Fernández Díaz a Interior, presumptament la Policia va captar el xofer de Bárcenas per intervenir documentació de l’extresorer del PP.

El ministre s’ha referit a l’altre requeriment, també de l’Audiència Nacional, en aquest cas del jutge de reforç del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Diego de Egea, instructor de l’operació Tàndem per la qual és a la presó l’excomissari ja jubilat Villarejo.

Notícies relacionades

"Si hi ha alguna informació, alguna dada, alguna qüestió que estigui sotmesa a la llei de secrets oficials, l’única opció seria elevar aquesta circumstància i seria un acord del Consell de Ministres", ha assenyalat, remarcant que no pot "anticipar cap pronunciament" sobre això per tractar-se d’un òrgan col·legiat.

Egea va entregar aquest divendres la interlocutòria per sol·licitar al Consell de Ministres que desclassifiqui tota la documentació relativa a l’operació policial denominada Kitchen.