LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

La ultradreta demana boicotejar a València 'Mongolia', que es revolta i assegura que actuaran

Espanya 2000 fa una crida per protestar i actuar contra l'espectacle d'aquest dissabte vinent

"Aquest merda deu pensar que ens pararà", ha contestat Edu Galán, un dels responsables de 'Mongolia'.

zentauroepp40118464 television al rojo vivo estrena seccion con mongolia181126122651

zentauroepp40118464 television al rojo vivo estrena seccion con mongolia181126122651

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Després d’aconseguir, i presumir-ne, fa unes setmanes que el Teatre Olympia de València renunciés a programar les dues sessions de l’actuació de Dani MateoDani Mateo pel gag en quèes mocava amb la bandera d’Espanya, el líder del partit ultradretà Espanya 2000 ha iniciat una campanya de boicot aquest dissabte contra la revista 'Mongolia', que ha confirmat que actuaran com estava previst a la capital valenciana malgrat les pressions d’"aquest porc llepaculs censor carapijo".

La sessió està prevista per a dissabte vinent al’Espai Rambleta, de titularitat municipal i de gestió privada. Tantl’ajuntament  com els responsables de la sala han confirmat que no hi haurà cap canvi en la programació malgrat les pressions.

José Luis Roberto, líderd’Espanya 2000 i de la ultradreta valenciana, va acusar 'Mongolia' en un tuit de practicar "un humor d’insult, d’ofensa i vergonyós a les institucions, els símbols, la religió catòlica i tothom qui no combrega amb el seu marxisme finançat".

L’ultra feia una crida per "protestar per tots els mitjans legals" i "de forma educada" davant de l’ajuntament i la Rambleta i acabava amb una petició: "COMPARTEIX, DIFON I ACTUA".

La resposta de 'Mongolia' id’Edu Galán, un dels seus membres, no s’ha fet esperar i ha estat molt lluny del comunicat de l’Olympia, en què reconeixia que la llibertat havia perdut aquella batalla. Entre insults a Roberto deixa clar que l’actuació seguirà endavant i assegura que no els pararan.

Pérez-Reverte hi entra en joc

Notícies relacionades

Enmig de la polèmica, l’escriptor Arturo Pérez-Reverte ha tuitejat un article en què recorda que Mateo, "que va acabar demanant perdó, és un pastoret del pessebre" al costat d’Edu Galán i Darío Adanti.

"Vull dir que ells sí que són humoristes salvatges, sense déu ni amo, que en comptes de buscar l’aplaudiment fàcil se la juguen de veritat, ja que tant s’eixuguen el cul amb la bandera espanyola i l’estelada catalana, com anomenen la mare Teresa de Calcuta puto cacauet i es descollonen de l’islam", apunta.