Rivera desafia Sánchez a «portar en el seu programa» l'indult als del procés

rivera / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha desafiat aquest dissabte el president del Govern, Pedro Sánchez, a “portar en el seu programa electorall’indult”  alslíders del procés que siguin condemnats pel Tribunal Suprem. Rivera ha plantejat aquest desafiament durant la concentració de la plataforma cívica Espanya Ciutadana a Madrid sota el lema ‘Stop Sánchez, no als indults, eleccions ja’.

La concentració ha comptat amb l’assistència d’unsquants centenars de persones que han interromput el discurs de Rivera en diverses ocasions amb el crit de “president, president”. “Sánchez necessita concedir indults i dir que no hi ha rebel·lió com si fos un jutge”, ha denunciat amb referència al recolzament dels partits independentistes catalans per aconseguir la majoria que li ha portat a la Moncloa.

La petita plaça d’Isabel II de Madrid, situada davant el Teatre Reial, ha sigut l’escenari escollit per Ciutadans per mostrar la seva indignació amb la situació política espanyola. El recent esbronc parlamentari entre el diputat d’ERC Gabriel Rufián i el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, es va emportar nombroses referències dins del discurs del líder ‘taronja’. “Estan negociant una futura majoria política i volen consolidar la majoria de la vergonya amb el senyor Rufián, que escup a Espanya: el Govern està més còmode amb els que escupen a un ministre d’Espanya que amb els que aplaudim un ministre”, va proclamar.

Ministre en ridícul

Notícies relacionades

En aquesta mateixa línia, Rivera va acusar Sánchez de “ridiculitzar un ministre d’Espanya” amb les seves declaracions sobre la presumpta escopinada llançada pel diputat d’ERC Jordi Salvador. “No té límits: és capaç de pactar amb els que escupen al Govern d’Espanya i dir que no li han escopit”, va assenyalar.

Dins d’aquests suposats pactes, va situar la concessió de l’indult als polítics independentistes eventualment condemnats pel Suprem. “Porteu-lo en el programa electoral i ja veurem quants ciutadans li voten”, el va desafiar abans de comprometre’s a incloure en el de Ciutadans una promesa: “Si els absolen l’acatarem,  i si els condemnen ho respectarem”.