SESSIÓ DE CONTROL

Hernando recorda a Borrell que els que l'escupen el van fer ministre

jcarbo44357712 rafael hernando180717122526

jcarbo44357712 rafael hernando180717122526

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Miguel Ángel Rodríguez

El dur enfrontament entre Gabriel Rufián (ERC) i el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha trencat la dinàmica de la sessió de control i s’ha convertit en centre dels comentaris fora i dins de l’hemicicle. El diputat del PP Rafael Hernando ha aprofitat la pregunta a la titular de Justícia, Dolores Delgado, pocs minuts després que els republicans abandonessin el Congrés, per recordar a Borrell i a l’Executiu que aquest grup li va permetre guanyar la moció de censura a Mariano Rajoy. “El senyor Rufián, [Joan] Tardà i tots els que se n’han anat i avui diu que l’escupen són als que vostè deu avui de ser ministre d’Exteriors i el senyor [Pedro] Sánchez, president del Govern. Més dignitat i més vergonya en altres ocasions”, ha afirmat Hernando.

Notícies relacionades

Les reaccions al greu episodi han continuat i un dels primer a pronunciar-se ha sigut el portaveu del PDECat, Carles Campuzano. "Ha sigut lamentable i crec que aquest és un espai per a la discussió política". S’ha mostrat així de taxatiu abans de remarcar que "es pot ser molt dur" en la confrontació política però que "la democràcia exigeix també respecte".

Una idea compartida per la portaveu del PSOE, Adriana Lastra, que ha assenyalat que "la presidenta del Congrés [Ana Pastor] té tota la raó" d’expulsar de la Cambra Rufián i de dir que "aquesta és la casa de la paraula, però la paraula no la pot utilitzar ningú per insultar".