Whatsaps revelats

El PP exclou Cosidó de l'equip que investigarà la tesi de Sánchez

Els populars aparten el seu portaveu de la comissió que analitzarà al Senat la tesi doctoral del president

org jlr07723

org jlr07723 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El PP ha presentat aquest dijous l’equip de senadors que treballarà en la comissió d’investigació del Senat sobre la tesi doctoral del president del Govern, Pedro Sánchez, i en el qual no està inclòs el seu portaveu, Ignacio Cosidó.

El PP ha impulsat aquesta comissió per indagar en el treball universitari de Sánchez després que el president es negués a comparèixer en un Ple monogràfic sobre la qüestió. Els populars tenen la intenció de cridar-lo a declarar, així com als membres del tribunal de la tesi i altres experts universitaris que expliquin com es fa un treball doctoral i quina és la seva utilitat.

De moment no hi ha data de constitució de la comissió, tot i que fonts populars apunten que serà durant la primera setmana de desembre. Els grups parlamentaris han de presentar ara la llista de vocals que volen que hi participin i serà després quan el Senat decideixi un calendari.

Les previsions del PP apunten que al desembre s’aprovi un primer pla de treball i que les sessions ja arrenquin l’any que ve, tot i que tot depèn de la velocitat que vulgui donar-li el grup popular.

Dos catedràtics com a portaveus

El PP ha decidit que la seva portaveu sigui la senadora de Salamanca Esther del Brío, portaveu també en la comissió de Funció Pública i catedràtica d’Economia Financera, i que el portaveu adjunt sigui el canari Antonio Alarcó, portaveu de Sanitat i també catedràtic, de Cirurgia.

Seran ells, i no el portaveu del PP al Senat, els encarregats de l’interrogatori al president del Govern quan es produeixi, malgrat que és Cosidó qui protagonitza els cara a cara amb Sánchez en els plens de la Cambra alta. Des del PP s’ha explicat que no ha sigut inclòs a l’equip perquè els portaveus dels grups no solen ser vocals de les comissions. En qualsevol cas Cosidó podrà assistir-hi i fins i tot substituir un dels vocals populars per poder intervenir.

Aquesta dada arriba quan el portaveu està embolicat en la polèmica pel missatge que va enviar als senadors del PP defensant els avantatges per als interessos del PP del pacte amb el PSOE per renovar el CGPJ. El magistrat elegit per presidir el Consell, Manuel Marchena, va decidir apartar-se i els populars van trencar l’acord.

Sánchez i Cosidó

El president del Govern i Cosidó ja van tenir ocasió de debatre sobre aquest tema. El PP reclamava un ple amb Sánchez dedicat a la seva tesi i així l’hi va exigir en una sessió de control al Govern. "Si creu que no ha fet trampes, ¿per què no ve a explicar-ho? ¿Interposarà les querelles anunciades als mitjans de comunicació [que el van acusar de plagi a la seva tesi]"?, el va desafiar el portaveu parlamentari del PP.

Sánchez va passar al contraatac amb la tesi doctoral de Cosidó i el tribunal que la va examinar, i va enumerar, a més, diversos casos de senadors del PP a qui es podria demanar la dimissió per un comportament, segons ell, no exemplar, entre els quals hi va incloure Cosidó. Després de la polèmica pel missatge, Sánchez va demanar la sortida del portaveu del PP per aquest tema.

Javier Arenas, vocal

Notícies relacionades

L’equip decidit pel PP està format per l’exportaveu del grup parlamentari José Manuel Barreiro, predecessor de Cosidó i catedràtic d’Economia, així com Javier ArenasCristina Ayala i Salomé Pradas, els quatre portaveus adjunts del grup popular i membres de la direcció.

Componen la resta de la delegació Manuel Betegón (portaveu a la comissió de Ciència, Innovació i Universitats i catedràtic d’Escola Universitària), així com Mar Angulo, Tomás Cabezón, Francisco Javier Fernández González, Luis González Ruiz, Nuria Guijarro, José Luis Pérez Pastor, Jorge Alberto Rodríguez Pérez i Ovidio Sánchez.