CRISI JUDICIAL

Casado no creu que Cosidó escrigués el whatsap i desconeix qui ho va fer

El líder del PP assegura que no li importa qui és l'autor del missatge, perquè l'ha "rebutjat igual" al considerar que el seu contingut és "erroni"

fcasals45676110 madrid 29 10 2018 politica el pte del pp pablo casado presen181029103931

fcasals45676110 madrid 29 10 2018 politica el pte del pp pablo casado presen181029103931

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dijous que no creu que el portaveu del Grup Popular al Senat, Ignacio Cosidó, escrigués el whatsap presumint del control que tindria el partit sobre el CGPJ i que va enviar als senadors de la formació. Dit això, ha admès que desconeix qui és l’autor d’aquest missatge, però ha assenyalat que no "li importa", perquè ell l’ha "rebutjat igual", ja que el contingut li sembla "erroni".

En una entrevista a la cadena SER, Casado ha negat que el missatge digués que el PP tenia controlada la Sala Segona del Tribunal Suprem, sinó que el jutge Manuel Marchena tenia "autoritat per continuar influint" en aquesta Sala de l’alt tribunal, una cosa que, segons ha dit, també li sembla "errònia".

Al ser preguntat expressament si sap el nom de la persona que va escriure aquest whatsap i si ho està investigant, ha respost: "La veritat és que no ho sé i no m’importa, perquè ho he rebutjat igual. Ho he rebutjat, primer, perquè la informació que dona és falsa, i per això vaig donar tota classe de detalls de com va ser aquesta renovació en termini del CGPJ".

Sobre si considera que ho va fer Cosidó, ha dit que no ho creu, i ha afegit que va reclamar explicacions al portaveu del PP al Senat després de difondre’s aquesta informació. "Em va dir que ho sentia molt, que era una irresponsabilitat i que no havia d’haver reenviat aquest missatge". Llavors li han preguntat si ho va escriure l’exministre Rafael Catalá, que ha negociat amb el Govern aquesta renovació del Consell, i ha assenyalat: "A mi m’han dit tots que no".

Ferides de mort 

Notícies relacionades

Casado ha acusat el Govern, "sense coneixement" del PP i del mateix Marchena, d’haver"filtrat" el nom del president "ferint en aquell moment el pacte de mort". De fet, ha revelat que es va assabentar de tot això "per la premsa" i que no va trencar llavors l’acord per "respecte a la independència judicial". "Crec que això sí que és susceptible que el president del Govern demani disculpes, no només a aquest partit, sinó als espanyols i a l’interessat que van posar a la picota", ha proclamat.

Després d’insistir que el Govern no ha estat "a l’altura" i que el PP "difícilment podia grapejar el procediment d’elecció" del Consell quan no coneixia Marchena, el president dels populars ha recordat que en el programa del PP ja hi figurava tornar al sistema d’elecció dels anys 80 i que "no ha fet aquesta sensació d’independència judicial que els ciutadans reclamen".