LA 'PERFORMANCE' D'UN ESCARNI

Units Podem denuncia el "biaix masclista de la justícia" davant del Congrés

Les diputades de la formació morada han fet una 'performance' en la qual envoltaven un jutge que proferia frases masclistes

'Jo sí que et crec' era el lema que han cridat en resposta a la "justícia patriarcal"

justicia-machista-podemos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Diumenge vinent, 25 de novembre, se celebrarà el Dia Internacional contra les Violències Masclistes. No obstant, les diputades d’Units Podem no han volgut esperar fins aquell moment. La formació morada ha aprofitat l’últim dia de ple d’aquesta setmana per fer una 'performance' contra el "biaix masclista de la justícia" a les portes del Congrés dels Diputats. 

Les diputades d’Units Podem, cartell en mà amb el lema ‘Jo sí que et crec’, han envoltat un jutge que, amb els ulls embenats, proferia frases masclistes: “‘Puta’ no és un insult", "¿va tancar vostè bé les cames?", "¿portava la faldilla molt curta?". Totes tretes de sentències publicades sobre violència de gènere. Un "jo sí que et crec" ha sigut la resposta de totes les diputades que responien així a la "justícia patriarcal" que "debilita l’Estat de dret". 

La portaveu d’Units Podem en matèria d’Igualtat, la diputada d’En Marea, Ángela Rodríguez, ha remarcat que les preguntes i qualificatius que es poden sentir en alguns judicis són un clar exemple que "la justícia és masclista". "Avui volíem posar en el focus això i dir a les dones que han patit aquestes violències que ens les creiem i que farem el possible per canviar les lleis", ha sentenciat.

El poder judicial

Notícies relacionades

"Hem volgut posar de manifest, davant del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, que el grup confederal és molt conscient que hi ha moltes coses per canviar, la primera el Poder Judicial", ha explicat Rodríguez en l’acte que han qualificat de "solidaritat femenina"

Aquestes declaracions que arriben dues setmanes després que Podem, a l’inici de les fallides negociacions sobre la renovació del Consell General del Poder Judicial, exigís a Sánchez posar al capdavant d’aquest òrgan una dona. Una manera de "feminitzar la justícia" i la lectura de les sentències, una cosa que ràpidament va ser descartada pel PSOE i el PP.