CONGRÉS

El lament d'Ana Pastor després d'expulsar Rufián: "Em diuen 'la institutriu' i això és un insult masclista"

La presidenta de la Cambra baixa qualifica d'"impresentables" les faltes de respecte de tots els grups a l'hemicicle

oamfr0xmcuvoiwi1ddj491100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’últim episodi protagonitzat per Gabriel Rufián al Congrés ha esgotat la paciència de la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, que ha acabat expulsant el diputat d’ERC i,de passada, ha cridat a l’ordre a tots els diputats  per les "impresentables" faltes de respecte que s’han viscut en les últimes sessions de control i ha denunciatl’insult masclista que li dediquen alguns diputats.

Després de l’incident amb Rufián, Pastor ha volgut aprofitar per renyar tots els parlamentaris pel nivell de crispació que s’està registrant a l’hemicicle. "Aquesta és la casa de la paraula, però no es pot utilitzar per insultar", ha assegurat, abans d’anunciar la seva decisió de retirar del diari de sessions els qualificatius de "colpista" i "feixista" que s’intercanvien Ciutadans ERC des dels seus escons.

"Aquests diaris de sessions es llegiran d’aquí 100 anys i aquesta generació, que probablement hauríem de representar el millor de la història Espanya després de 40 anys de democràcia, estem demostrant, especialment en el ple de dimecres, que no utilitzem bé la paraula que ens han donat els espanyols per representar-los i tampoc utilitzem bé la nostra manera d’estar", ha afirmat Pastor.

‘La institutriu’

Notícies relacionades

La presidenta del Congrés ha remarcat que "no només hi ha insults verbals", sinó també faltes de respecte a la presidència i actituds "impresentables". A més, ha revelat que ha sentit que es refereixen a ella com ‘la institutriu’ quan demana silenci o crida a l’ordre pels murmuris. Ha considerat que es tracta d’un "insult masclista".

"Vull que sàpiguen que no hi ha cap honor més gran que presidir aquest ple, però també els dic que no permetré que coses com les que han passat aquest matí tornin a passar a l’hemicicle", ha afegit, molt emocionada.