VAGA A LES PRESONS

Tenses concentracions de funcionaris davant de les presons

Diversos manifestants forcegen amb els antiavalots de la Guàrdia Civil quan el cos policial intentava accedir a un furgó que traslladava un pres

forcejeo-funcionarios-de-prisiones / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Dos centenars de funcionaris de presons en vaga mantenen tallat l’accés al centre penitenciari Madrid III, a la localitat madrilenya de Valdemoro des de les 7 del matí d’aquest dimarts.

Durant la concentració s’ha produït, a les 11 hores, un forcejament amb antiavalots de la Guàrdia Civil quan intentava accedir a un furgó de la Policia Nacional que ha vingut a traslladar un pres búlgar per a una extradició.

Els funcionaris de presons segueixen aquest dimarts la seva sisena jornada d’aturades a tot Espanya (excepte a Catalunya) i es concentren davant de 80 presons del territori penitenciari que administra l’Estat.

Al centre penitenciari madrileny de Soto del Real s’espera l’arribada del 'rei del cachopo', la sortida del qual aquest matí de la presó saragossana de Zuera s’ha retardat 45 minuts perquè els funcionaris del centre es manifestaven a la porta. A Soto els sindicats de presons mantenen des de les 7 d’aquest matí una altra concentració a l’accés al centre.

Les reivindicacions

Notícies relacionades

Les mobilitzacions continuaran –diu Nacho Gutiérrez, portaveu del sindicat ACIP– mentre Interior no reprengui les negociacions "amb una oferta mínima com la que hi va haver a sobre de la taula el 25 de setembre passat".

Els principals sindicats del col·lectiu de presons, ACAIP, CCOO, UGT i CSIF, reclamen una reclassificació de centres, increments salarials i de plantilla i mesures de seguretat específiques per garantir la seguretat dels funcionaris davant de l’onada de violència que s’està registrant intramurs.