RECTIFICACIÓ

Margarita Robles rectifica: l'Exèrcit serà present en la pròxima edició del Saló de l'Ensenyament de Barcelona

La ministra de Defensa desmenteix les informacions que assenyalaven que les Forces Armades no estarien representades en el certamen

undefined44982009 madrid  10 09 18  margarita robles  ministra de defensa  dur180910180513

undefined44982009 madrid 10 09 18 margarita robles ministra de defensa dur180910180513 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després que fonts del ministeri de Defensa confirmessin ahir a aquest diari i a altres mitjans que renunciava a participar en la pròxima edició del Saló de l’Ensenyament, la fira de sortides acadèmiques i professionals que se celebra a la Fira de Barcelona, la ministra Margarita Robles va rectificar aquesta informació i ha assegurat que l’Exèrcit “serà present a la fira de Barcelona”. Durant el dia, el seu departament va rebre fortes crítiques des del Partit Popular i Ciutadans.

La ministra, després que finalitzés una reunió de ministres europeus de Defensa i Afers Exteriors a Brussel·les, va afegir que «les Forces Armades són on se les requereix» i que també seran al saló «defensant la pau, la seguretat i la llibertat». La pròxima edició se celebrarà entre el 20 i el 24 de març del 2019.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ja havia manifestat explícitament el seu rebuig a la presència de Defensa en el certamen, va aclarir que no havia rebut en cap moment una “notificació oficial”. En canvi, tant el PP com Cs van demanar des del primer moment la compareixença urgent de la ministra de Defensa i una rectificació immediata.

Notícies relacionades

A més de les protestes antimilitaristes que s’han succeït en el saló, Ada Colau, va recordar ahir que el desig del consistori és que l’Exèrcit no sigui present en esdeveniments dirigits a nens i joves, i aquesta és"una demanda històrica" de la societat civil catalana, "àmpliament avalada" pel Parlament i l’Ajuntament de Barcelona. En el Saló de l’Ensenyament del 2017, Colau va manifestar personalment a alts càrrecs de l’Exèrcit que la seva presència en l’esdeveniment no era del grat de l’Ajuntament de Barcelona, que havia aprovat ja una resolució en aquest sentit.

Ahir, abans que arribés la rectificació de la ministra, Ciutadans va atribuir la decisió a una "cessió" del Govern als seus "socis nacionalistes" i el portaveu de Defensa del PP al Senat, Luis Rogelio Rodríguez-Comendador, va expressar en un comunicat el seu "més absolut rebuig" i va advertir que si no hi havia una rectificació, el seu grup reclamaria la compareixença de la ministra de Defensa perquè donés les explicacions oportunes sobre "aquest lamentable fet".