ENTREVISTA A CATALUNYA RÀDIO

Montilla: «No hi haurà referèndum d'autodeterminació. No ens enganyem»

L'expresident afirma que el Govern no pot renunciar als indults per solucionar el problema polític a Catalunya

Nega que els independentistes presos estiguin rebent un tracte privilegiat a la presó

zentauroepp40719349 barcelona 28 10 2017   entrevista con el senador y ex presid181110103310

zentauroepp40719349 barcelona 28 10 2017 entrevista con el senador y ex presid181110103310 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat José Montilla ha afirmat aquest dissabte que no se celebrarà referèndum sobre la independència de Catalunya. “No hi haurà referèndum d’autodeterminació. No ens enganyem”,  ha declarat el polític socialista en una entrevista amb Catalunya Ràdio.

Amb referència a un eventual indult als presos independentistes, Montilla ha assegurat que el Govern “no pot renunciar a cap de les prerrogatives que té per provar de solucionar un problema que és polític”.

L’expresident ha recordat que per considerar un indult, primer fa falta una sentència, pel que ha demanat esperar a després del judici per valorar-ho, després de ser preguntat per les declaracions de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, sobre aquest assumpte al setembre.

El judici “no ajudarà”

Notícies relacionades

L’actual senador socialista ha afegit que la permanència dels presos a presó i el judici “no ajudaran” a tancar ferides a Catalunya, per la qual cosa ha considerat un error que el PP judicialitzés el procés sobiranista.

Ha evitat respondre si ha visitat els presos sobiranistes a la presó perquè no creu que “s’hagi de fer exhibició de determinades coses”. Ha negat que els dirigents independentistes empresonats tinguin privilegis a la presó i ha opinat que és un comentari “poc encertat”. “Algú que està tancat a la presó difícilment té privilegis”, ha sentenciat.