CARTA

Els set presos de Lledoners conviden Arrimadas i Albiol a visitar-los

Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull els insten a comprovar si tenen els privilegis que han denunciat

El líder del PPC descarta l'oferiment i al·lega que no es prestarà "al seu circ mediàtic"

carta / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull han escrit una carta conjunta per convidar la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, i el del PPC, Xavier García Albiol, a visitar-los a la presó de Lledoners per comprovar si, com denuncien, tenenprivilegis.

La missiva, difosa per RAC-1, amb data dimarts passat, és breu, de tres paràgrafs, i els comença explicant que s’hi adrecen després de veure que estan interessats per la situació quotidiana que viuen a la presó on –recorden– són privats de llibertat sense ni tan sols haver sigut jutjats.

"Per les afirmacions que hem sentit dir a través dels mitjans de comunicació, és evident que vostès només poden parlar des del desconeixement. Per aquesta raó, i en la mesura que vostès són càrrecs institucionals facultats per visitar un centre penitenciari si ho desitgen, ens agradaria que ens visitessin a Lledoners, on podran comprovar de primera mà si som uns presos amb privilegis, bé sigui parlant amb nosaltres mateixos, bé sigui parlant amb altres interns del centre amb qui convivim diàriament", afegeixen.

La carta acaba amb un "atentament" i va firmada pels set líders i polítics independentistes que compleixen presó preventiva a Lledoners.

Albiol diu ara que no

L’encara líder del PPC ha rebutjat de ple la invitació perquè, ha assegurat, no es vol prestar al seu "circ mediàtic" ni a "frivolitzar" la situació. Albiol, en un apunt a Twitter, ha retret que els presos independentistes hagin enviat la carta "als mitjans abans que a ningú". "El seu xou no és el meu", ha afegit.

No obstant, el juliol passat, Albiol va afirmar en una entrevista en 'Eldiario.es' que si rebés una invitació com aquesta d’algun dels reclusos, l’acceptaria: "Si algun ho demanés, aniria a la presó. No tindria cap problema. Però no crec que tinguin un especial interès que jo vagi".

Notícies relacionades

El líder d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha assegurat que el seu partit ja comptava amb aquesta resposta: "Es confirma el que tots ens esperàvem. No hi aniran perquè –el PP i Cs– no són capaços de mirar als ulls els nostres presos polítics", ha dit en roda de premsa.

En la mateixa línia, el president del Parlament, Roger Torrent, ha considerat que si fossin a Lledoners, Arrimadas i Albiol demostrarien "una mica més d’humanitat".