REACCIONS A LA DECISIÓ DE LA POLÍTICA DEL PP

El PSOE critica Casado per la falta de "contundència" amb Cospedal

"La pregunta és: ¿Si s'haguessin sabut aquestes reunions fa uns mesos, Pablo Casado seria avui president del PP? La resposta és òbvia", planteja Podem

narbona-sanchez

narbona-sanchez / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha mostrat la seva incomprensió per la falta de "contundència" del líder del PP, Pablo Casado, amb María Dolores de Cospedal, després de la renúncia de la manxega al seu lloc en l’executiva popular després de l’escàndol de la seva reunió amb Villarejo.

El també ministre de Foment ha sostingut que Cospedal hauria de renunciar a l’escó, perquè les seves "estratagemes" contra diferents institucions li fan "molt difícil mantenir una vida pública". "Aquest és un gest menor. No fa falta dir res més", ha conclòs.

"Queda una mica lleig estar un partit en què has estat espiant els companys. Però l’important és per què obstaculitzava la feina de la justícia i que no perjudiqués determinats personatges. Entenc que el senyor Casado no sigui gaire contundent en això. Tot i que li correspondria regenerar la situació del seu partit. El seu silenci, imagino, tindrà a veure amb els compromisos que té amb Cospedal, perquè sense el seu concurs avui no seria president del PP," ha recalcat Ábalos.

Abans de la decisió de Cospedal, la coportaveu de l’executiva de Podem, Noelia Vera, ha assegurat que si Cospedal dimitia per Villarejo, el següent a fer un pas enrere ha de ser el president dels populars, Pablo Casado. "Casado no estaria on està sense el recolzament de Cospedal. Si, com tot apunta, a Cospedal li queda poquet temps, Casado hauria de fer el següent pas", ha indicat després de l’executiva morada d’aquest dilluns.

Notícies relacionades

Així mateix, ha anunciat que la seva formació demanarà la compareixença de l’empresari i marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro, en la comissió del Congrés que investiga el presumpte finançament irregular en el PP, i també buscaran la manera i el format de tornar a sol·licitar la compareixença de Villarejo.

Després de la decisió, Pablo Echenique ha tornat a carregar contra Cospedal, Casado i el PP: