Juan Antonio Ramírez Sunyer

Lesmes, al jutge mort de l'1-O: "Vas canviar el rumb de la història" d'Espanya

El president del CGPJ va escriure una carta al jutge del 13 dos dies abans que morís

GRAF3943. L’HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 03/02/2018.- El magistrado Juan Antonio Ramírez (c), a su llegada al juzgado. El juez que investiga los preparativos del 1-O practica hoy los primeros interrogatorios del caso en sede judicial, con la declaración de dos testigos que, ante la Guardia Civil, situaron a Carles Puigdemont y Oriol Junqueras en reuniones técnicas para organizar el referéndum. EFE/Marta Pérez

GRAF3943. L’HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 03/02/2018.- El magistrado Juan Antonio Ramírez (c), a su llegada al juzgado. El juez que investiga los preparativos del 1-O practica hoy los primeros interrogatorios del caso en sede judicial, con la declaración de dos testigos que, ante la Guardia Civil, situaron a Carles Puigdemont y Oriol Junqueras en reuniones técnicas para organizar el referéndum. EFE/Marta Pérez / Marta Perez (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, va remetre una carta al jutge que instruïa la causa de l’1-O, Juan Antonio Ramírez Sunyer, dos dies abans que morís, en què elogia la seva "grandesa" i les "dimensions heroiques" d’una tasca que va canviar "la història mateixa del nostre país".

En la missiva, que publica el digital 'El Nacional’, i que està redactada en un to íntim i personal en un moment d’agreujament de la salut del jutge Ramírez Sunyer, Lesmes diu que li escriu "aquestes línies amb el desig” de fer-li arribar la seva “més sincera estima i reconeixement com a persona i com a jutge".

"Dimensions heroiques"

El president del CGPJ recorda a Juan Antonio Ramírez Sunyer: "Hauries pogut ser un enginyer amb una exitosa carrera a les espatlles, però vas decidir canviar el rumb de la teva pròpia història, i al fer-ho vas canviar el de la història mateixa del nostre país. I allà rau part de la teva grandesa".

Carlos Lesmes afegeix: "Has donat proves sobrades d’aquesta empenta i aquest coratge en les moltes circumstàncies difícils que has afrontat al llarg de la teva vida professional pel simple –i grandiós– fet de complir amb el deure que a tots els servidors públics ens incumbeix".

"Però aquest compliment adquireix dimensions heroiques quan tot el que t’envolta es converteix en hostil", recalca el president del Suprem. "Mai has concebut els revessos físics ni l’animadversió o el rancor que tantes vegades has presenciat en l’ésser humà com a raons per a la introversió o el descoratjament", afegeix.

"Al contrari –continua la carta–, vas decidir des del principi afrontar unes coses i unes altres amb valentia i resolució, animat per unes profundes conviccions morals que t’han convertit en el que ets: un referent per a tots nosaltres".

Lesmes acaba amb missatge d’agraïment a Juan Antonio Ramírez Sunyer: "Gràcies per tot, per ser com ets i per defensar l’Estat de Dret i la justícia sense vacil·lacions ni pors en temps tan convulsos. Sempre seràs un referent per a mi i per a tots els companys de professió".

Notícies relacionades

Juan Antonio Ramírez, magistrat del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, va morir aquest diumenge a la matinada als 71 anys, després d’una llarga malaltia.

La mort de Ramírez Sunyer s’ha esdevingut en plena instrucció de la causa de l’1-O, amb uns 40 imputats per la preparació del referèndum il·legal de l’1 d’octubre del 2017.