UN ANY DESPRÉS

Puigdemont: «La UE té presos polítics i l'Estat passeja la seva vergonya»

L'expresident assegura que els líders independentistes van ser empresonats per la venjança de l'Estat

zentauroepp45426880 graf4678  t rshavn  islas feroe   11 10 2018   el expresiden181017133500

zentauroepp45426880 graf4678 t rshavn islas feroe 11 10 2018 el expresiden181017133500 / Alvur Haraldsen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, al complir-se un any de l’empresonament d’alguns exconsellers, ha recordat aquest divendres que des d’aleshores “la Unió Europea té presos polítics il’Estat passeja la seva vergonya”.

A través de Twitter, Puigdemont ha defensat els líders independentistes processats com a persones “honestes”, “innocents” i “demòcrates de pedra picada”. “Van ser empresonades per la venjança d’un estat incapaç de fer política”, ha afegit. 

Una acció que segons ha ressaltat l’expresident pretenia “impedir una Catalunya independent”. Puigdemont també ha afegit el ‘hashtag’ #FreeTothom per reclamar la llibertat dels presos i ha promocionat les concentracions que s’han convocat per a aquesta tarda a les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric

“La causa de la llibertat”

Notícies relacionades

De la mateixa manera, l’exconseller Josep Rull ha reclamat la llibertat dels presos a través del seu compte de Twitter. “Les nostres conviccions són més fortes que mai. Avui la causa de Catalunya és, sobretot, la causa de la llibertat”, ha manifestat.

Acusació a la UE

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu predecessor, Carles Puigdemont, ja van acusar divendres passat a la UE d’acceptar “l’ús de la força i la repressió” l’ 1-O.  A través d’un article per a la revista nord-americana ‘Newsweek’, van manifestar que amb “la pressió política i mediàtica que exerceixen PP i Cs” és díficil de resistir sense el recolzament i mediació de la UE.