REFERÈNCIA A LA GUERRA CIVIL

La Fiscalia utilitza el "¡no passaran!" contra Jordi Cuixart

Així ho ha manifestat en l'escrit de qualificació el fiscal sobre l'acusació de rebel·lió

zentauroepp40433399 madrid 06 10 2017 politica   jordi sanchez   jordi cuixart t181015091457

zentauroepp40433399 madrid 06 10 2017 politica jordi sanchez jordi cuixart t181015091457 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

La Fiscalia de l’Estat ha utilitzat el "¡no passaran!" en l’escrit de qualificació sobre l’acusació de rebel·lió en l’argumentari referenciat a Jordi Cuixart, en el qual ha assegurat que "malgrat reivindicar el pacifisme de la mobilització, Jordi Cuixart també va apel·lar a la determinació mostrada en la guerra civil".

En aquest sentit, el fiscal ha insistit que "es va desafiar l’Estat a acudir a confiscar el material per al referèndum i que tenien amagat en determinats locals". 

La Fiscalia ha sol·licitat penes diferents per als diferents acusats, però en el cas de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez, el president d’Òmnium Cultura Jordi Cuixart  i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, ha coincidit en 17 anys de presó i 17 més d’inhabilitació.

Notícies relacionades

Segons l’escrit, els líders dels moviments populars "van començar a jugar un paper tan rellevant en el pla rebel que gairebé van desplaçar amb el seu domini de les mobilitzacions multitudinàries els Mossos". 

Reaccions

Les primeres reaccions al paràgraf de l’escrit en el qual es fa aquesta comparació no s’han fet esperar. Alberto Garzón, el coordinador federal d’Izquierda Unida, ha assegurat que aquest paràgraf només és possible si "l’autor de l’escrit és un reaccionari".