CORRUPCIÓ DEL PP

Acebes diu que "mai" ha cobrat "sobres" i nega que els 'papers de Bárcenas' siguin certs

Assegura que no té "cap" coneixement de la reunió de Cospedal i Villarejo i que tampoc ho ha preguntat a l'ex secretària general

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’exministre i ex secretari general del PP, Ángel Acebes, ha assegurat aquest dimecres que no ha cobrat "sobres" del Partit Popular i ha negat que els anomenats 'papers de Bárcenas' siguin certs. Així, ha indicat que "no tenia constància" que hi hagués una 'caixa B' en el PP i ha assenyalat que quan va ocupar la Secretaria General de la formació el cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, "no treballava per al Partit Popular".

"Mai he cobrat sobres", ha recalcat durant la seva compareixença en la comissió del Congrés que investiga la suposada 'caixa B' del PP. Acebes, que va ser ‘número dos’ de la formació entre l’octubre del 2004 i el juny del 2008 sota la presidència de Mariano Rajoy, no ha sigut acompanyat per cap membre de l’actual direcció del PP com sí que va passar recentment amb José María Aznar i Francisco Álvarez Cascos.

El diputat d’ERC, Gabriel Rufián, ha acudit a aquesta comissió amb una samarreta de Rato entrant a la presó.

Nega els sobres

Acebes ha afirmat que, fins on ell coneix i sap, "en sobres no ha cobrat ningú". "Mai he mentit davant dels tribunals ni en cap altre lloc i no he cobrat cap sobre com li he dit abans", ha dit.

Tot seguit, ha recalcat que en el PP els sous que existien "tenien el seu certificat a final d’any amb la retenció a Hisenda". Preguntat llavors si nega que els 'papers de Bárcenas' siguin certs, ha contestat: “És clar que sí”.

A preguntes del socialista Artemi Rallo, ha deixat clar que només va ser imputat "pel tema de les accions de Libertad Digital" però que després es va acordar el sobreseïment. De fet, ha remarcat que té "cinc interlocutòries que són fermes" i ha acusat el diputat del PSOE de "tergiversació".

Sense notícies de la reunió Cospedal-Villarejo

Notícies relacionades

A més a més, ha dit que no té "cap" coneixement de la reunió que va mantenir el juliol del 2009 l’ex secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, amb l’excomissari José Manuel Villarejo, poc després d’haver esclatat el ‘cas Gürtel’, un assumpte que ocupa l’actualitat en aquest moment.

Segons ha relatat, ell va deixar la Secretaria General del PP i la política "fa 10 anys" i des d’aleshores s’ha dedicat "només" a la seva "feina professional". A més, i a preguntes del diputat d’En Comú Marcelo Expósito, ha indicat que ell no ha preguntat "res" a Cospedal sobre aquest assumpte aquests dies.

lainz45700760 madrid 31 10 2018 politica comision de investigaci n relativ181031152906

lainz45700760 madrid 31 10 2018 politica comision de investigaci n relativ181031152906