REACCIÓ

La CUP demana la retirada del projecte d'immersió lingüística de Bargalló

Els anticapitalistes asseguren que conté "errors de diagnosi" i que "es basa en criteris de mercat i no de model de país"

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La CUP ha exigit aquest divendres que la Conselleria d’Educació "retiri" el polèmic projecte presentat pel titular d’aquesta cartera Josep Bargalló perquè podria posar en perill la immersió lingüística. Els anticapitalistes al·leguen en un comunicat que el pla conté "errors de diagnosi", que es basa en "criteris de mercat i no de model de país" i que erra "novament" en la seva visió sobre l’autonomia dels centres educatius.

Encara així, demanen cautela i indiquen que el document presentat "no és vinculant". Això sí, aprofiten la controvèrsia desencadenada per subratllar que el model d’immersió lingüística "continua sent recolzat per una amplíssima majoria social i els més amplis consensos polítics, socials, acadèmics i pedagògics" i exigeixen que es "dobli" el pressupost destinat.

Notícies relacionades

Els cupaires asseguren en el seu escrit que "no és cert que aquest nou model que es planteja enterri la immersió lingüística", tot i que reconeixen que "introdueix algunes fal·làcies". Critiquen que deixar el model lingüístic en mans de les direccions de les escoles i instituts suposa "desprotegir" el català i qüestionen que no plantegi pressupostos ni programació de formació per al professorat.

Des de la CUP critiquen, això sí, que el pla de Bargalló "posi de relleu les llengües familiars amb projecció internacional" i que, alhora, "continuï marginant llengües de comunitats nacionals com el romaní i l’occità".