La Generalitat reobrirà ben aviat les 'ambaixades' d'Itàlia, França i els EUA

La delegació a Roma serà la tercera a tornar a funcionar, després de Berlín i Londres

jrico29550113  economia ernest maragall  en  bruselas  foto gavi160507130046

jrico29550113 economia ernest maragall en bruselas foto gavi160507130046

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

La Generalitat reobrirà en els pròxims dies les delegacions d’Itàlia, els Estats Units i França, en el marc del pla del conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, de recuperar totes les ‘ambaixades’ que es van haver de tancar per l’aplicació de l’article 155.

Ernest Maragall viatjarà dilluns vinent, dia 29, a Roma per reobrir la delegació del Govern a la capital italiana, que dirigirà Luca Bellizzi, que ja ocupava aquest lloc abans de ser cessat pel 155.

La delegació italiana és la tercera que es reobre després que el mes passat la Generalitat inaugurés les de Berlín i Londres, mentre que pròximament es preveu reobrir les de França i els Estats Units, per a les quals ja s’han escollit els respectius delegats.

En aquest sentit, els escollits han sigut la politòloga Victòria Alsina i l’economista i enginyer Daniel Camós, per primera vegada a través d’un concurs públic, per ocupar les places de delegats del Govern als Estats Units i França, respectivament.

Concurs públic

Després de l’elecció, el Govern procedirà al nomenament dels dos nous delegats en els pròxims dies, i amb això es podrà posar en marxa la reobertura de les delegacions de França –a París– i els EUA –a Washington.

És la primera vegada que s’escullen delegats a l’exterior a través d’un concurs públic, ja que els del Regne Unit, Alemanya, Itàlia i Suïssa ja van ser designats el juliol passat a través de la forma convencional: directament per un acord de Govern a proposta del conseller.

Notícies relacionades

És la mateixa fórmula que es va utilitzar per nomenar l’exconsellera Meritxell Serret delegada a Brussel·les, l’única oficina exterior que es va mantenir durant el 155.

Maragall preveu una segona fase d’expansió amb l’obertura de delegacions a Portugal, els Balcans i els països nòrdics, abans d’una tercera en la qual s’inaugurarien oficines en punts del sud del Mediterrani, l’Orient Mitjà, els països asiàtics o l’Amèrica Llatina.