MOVIMENT POLÍTIC

La Crida de Puigdemont es planteja ser un partit malgrat el recel del PDECat

L'organisme que lidera l'expresident no es proposa incloure forces polítiques en el seu si

Les ponències que es presentaran en la reunió de dissabte no concreten si s'ha de presentar a les eleccions

zentauroepp44352579 graf1606  barcelona  16 07 2018   el expresidente catal n ca180716224223

zentauroepp44352579 graf1606 barcelona 16 07 2018 el expresidente catal n ca180716224223 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

La Crida Nacional per la República, la plataforma presentada el juliol passat per l’expresident Carles Puigdemont, junt amb el president Quim Torra i el líder de JxCat Jordi Sànchez, es proposa convertir-se en una organització política, en un moviment polític, segons ha avançat el diari 'Ara' i han confirmat fonts de l’organització, que oferirà aquest dissabte als seus fundadors el contingut de dues ponències, política i organitzativa, que seran debatudes fins a la seva aprovació definitiva al desembre.

Els impulsors de la Crida afirmen que en cap cas pretenen convertir l’organització en un paraigua que aculli partits. Insisteixen que la Crida estarà integrada només per persones a títol individual. I si bé en la presentació pública que es va dur a terme a l’Ateneu de Barcelona al juliol, mitjançant un manifest, quedava clara la intenció de presentar-se a les eleccions, les fonts consultades sostenen que d’entrada no estaran en els comicis municipals del mes de maig. I respecte a la seva participació en les eleccions catalanes, no hi ha res decidit sobre això.

Reunió a Manresa

Notícies relacionades

Els impulsors de la Crida proven d’evitar els recels del PDECat –sobre la seva possible dissolució en la Crida, després del convuls congrés postconvergent del mes de juliol– sostenint que tot està per concretar, i que en la reunió inicial del moviment que tindrà lloc aquest dissabte a Manresa, es presentessin dues ponències, la política i organitzativa, que traçaran una estructura senzilla a un moviment que malgrat els recels suscitats en la postconvergència, es planteja continuar avançant en el seu objectiu d’unir a diferents sectors de l’independentisme mitjançant una proposta basada a fer efectiva la república catalana amb un discurs ideològic transversal.

A Manresa no hi haurà votacions. Es presentaran les dues ponències, hi intervindran l’expresident Puigdemont, el president Torra, el líder parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez –empresonat a Lledoners pel 20-S– i, a més, hi haurà debats entre diferents personalitats. Segons els organitzadors, la xifra de fundadors de l’organització supera amb escreix les 5.000 persones, amb la qual cosa el pavelló del Nou Congost pot quedar petit si tots acudeixen a la cita vespertina de dissabte. Les votacions definitives, i per tant la constitució de la Crida en organització política, no tindrà lloc fins a la celebració del congrés constituent previst per a inicis del mes de desembre.