NEGOCIACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

Sánchez desautoritza Iglesias com a interlocutor amb Junqueras

"La negociació del Govern la fa el Govern", conclou el president des de Brussel·les

20181018 epress2 snchez-la-negociacin-en-nombre-del-gobierno-la-hace-el-gobierno 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Pedro Sánchez es desmarca de l’entrevista que mantindran Pablo Iglesias i el líderd’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners aquest divendres per abordar el recolzament als Pressupostos. Des de Brussel·les, el cap de l’Executiu ha desautoritzat que el secretari general de Podem pugui ser l’interlocutor i ha remarcat que no porta una proposta en nom seu. "Agraeixo al senyor Iglesias el recolzament a aquesta proposta pressupostària, però també recordo que la negociació en nom del Govern la fa el Govern", ha assenyalat.

Notícies relacionades

Fonts governamentals insisteixen que el podemista "només es representa a si mateix i a la seva formació". Recorden també que l’agenda dels morats i la de l’Executiu són "autònomes i sobiranes". 

La desautorització des de la capital comunitària, en la qual Sánchez assisteix al Consell Europeu, s’ha produït també a Madrid. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha opinat que "el senyor Iglesias és lliure" de visitar qui vulgui i ha dit que entén que  dins del paquet de temes a abordar en la  conversa a la presó "haurà incorporat parlar de la bondat dels Pressupostos".