ALS PASSADISSOS DEL CONGRÉS

Maillo (PP): "Pablo Iglesias és el puto amo"

El dirigent popular considera que el líder de Podem és qui realment dirigeix el Govern

Retreu que vagi a la presó a "negociar" amb Junqueras els Pressupostos generals de l'Estat

zentauroepp43484114 madrid  24 05 18  martinez maillo durante la rueda de prensa181018144828

zentauroepp43484114 madrid 24 05 18 martinez maillo durante la rueda de prensa181018144828 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El que va ser coordinador general del PP i ara portaveu adjunt del Grup Popular, Fernando Martínez-Maillo, considera que el líder de Podem, Pablo Iglesias, és "un crac" i el "puto amo" per acudir a la presó a "negociar" amb ERC els pressupostos, una cosa que, al seu entendre, és una "vergonya". Això sí, ha reconegut que el PP “li haurà de dirigir les sessions de control del Govern a ell”, perquè "realment és el que dirigeix la política espanyola".

Així s’ha pronunciat als passadissos del Congrés davant de l’entrevista que aquest divendres mantindrà Iglesias a la presó de Lledoners (Barcelona) amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, que està en presó preventiva pel procés.

Després d’assegurar que Iglesias és el "puto amo", ha assenyalat que el PP ha de "dirigir-li" a ell les sessions de control al Govern que se celebren cada setmana al Parlament perquè el líder del partit morat és el que "dirigeix l’economia" a Espanya i el que "decideix".

President bis

Maillo ha assegurat que és "surrealista" que a Espanya es "negociïn" els Pressupostos a la presó i ha recalcat que Iglesias "és al final qui negocia en nom de Pedro Sánchez", un Govern que té "la tara d’origen" d’haver arribat a Moncloa sense haver guanyat les eleccions.

Notícies relacionades

"I ara [Sánchez] té, ja no dic un vicepresident, dic pràcticament un president bis que és el que finalment decideix", ha manifestat, per reiterar que és una "vergonya" i una "anomalia democràtica" que es negociïn els comptes públics a la presó.

Al seu entendre, és "insultant" per als espanyols. "Tot i que és un crac per als seus interessos, és una vergonya que en aquest país es negociïn els pressupostos a la presó", ha conclòs l’excoordinador general dels populars.