POLÍTICS CATALANS PRESOS

Tardà repeteix que ERC no negociarà els Pressupostos si el Govern no insta la Fiscalia a retirar les acusacions

El portaveu republicà nega que aquest moviment envaeixi competències o "posi en escac" la separació de poders

zentauroepp44897396 joan tarda y carles campuzano180904145337

zentauroepp44897396 joan tarda y carles campuzano180904145337

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

ERC no mou fitxa i repeteix que només s’asseurà a negociar els Pressupostos si el Govern insta la Fiscalia a retirar les acusacions contra els polítics catalans presos pel procés. "Hi ha una taula dins d’una habitació, on es negocien els Pressupostos, però la clau per poder entrar-hi la teniu vosaltres i heu d’obrir la porta. Significa que, respectant l’estatut del Ministeri Fiscal, us mogueu i insteu de manera col·legiada a retirar les acusacions", ha recalcat el seu portaveu al Congrés, Joan Tardà, en una entrevista a RNE.

Tardà també ha negat que aquest moviment envaeixi competències o "posi en escac" la separació de poders, abans de reiterar que l’Executiu té la "clau" perquè seure a negociar: si no es produeix, ERC "no entrarà" en la negociació. "És inamovible", ha dit.

Notícies relacionades

En aquesta línia, ha rebutjat que la condició que posa ERC sigui una "interferència" en el poder judicial. "Neguem que el Govern instant la Fiscalia a actuar estigui envaint competències i posi en perill separació de poders", ha assegurat el portaveu d’Esquerra, explicant que l’estatut del Ministeri Fiscal "deixa clar" que el Govern pot instar a promoure les actuacions de la Fiscalia seguint l’interès públic.

Sobre la pròxima visita del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a la presó de Lledoners per veure’s amb el líder d’ERC, Oriol Junqueras, Tardà ha valorat positivament la trobada, "és d’agrair", ha dit, però ha recalcat les condicions del seu partit de cara a aprovar els Pressupostos. "Desconec què li dirà Iglesias a Junqueras, però sé el que Junqueras dirà, que és el mateix que jo dic aquí", ha assenyalat.