Fills del pare, José María

El Suprem rebaixa a dos anys i mig la condemna als germans Ruiz-Mateos

El Tribunal anul·la el delicte d'alçament de béns sobre els descendents del patriarca de Rumasa i Nueva Rumasa

GRA521. MADRID, 28/02/2017.- Fotografía de archivo del 17/02/2011 del patriarca de Nueva Rumasa, José María Ruiz Mateos (c), junto a seis de sus hijos, al inicio de la rueda de prensa que ofrecieron. La Fiscalía Anticorrupción ha solicitado hoy un total de 16 años de prisión para cada uno de los hermanos Álvaro, Zoilo, José María, Pablo, Francisco Javier y Alfonso Ruiz Mateos en el marco del llamado caso Nueva Rumasa. EFE/ARCHIVO/Manuel H. de León

GRA521. MADRID, 28/02/2017.- Fotografía de archivo del 17/02/2011 del patriarca de Nueva Rumasa, José María Ruiz Mateos (c), junto a seis de sus hijos, al inicio de la rueda de prensa que ofrecieron. La Fiscalía Anticorrupción ha solicitado hoy un total de 16 años de prisión para cada uno de los hermanos Álvaro, Zoilo, José María, Pablo, Francisco Javier y Alfonso Ruiz Mateos en el marco del llamado caso Nueva Rumasa. EFE/ARCHIVO/Manuel H. de León / Manuel H de León (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Tribunal Suprem s’ha rebaixat a dos anys i mig de presó la condemna que l’Audiència de Palma va imposar alssis germans Ruiz-Mateos Rivero per estafa en la compra dels hotels Beverly Playa Paguera (Mallorca) i Beverly Park Maspalomas (San Bartolomé de Tirajana, Las Palmas).

Notícies relacionades

Els sis germans van ser condemnats a penes d’entre 5 anys i 11 mesos i 6 anys i mig de presó per un delicte agreujat d’estafa i un altre d’alçament de béns.

No obstant, la Sala Segona de l’alt tribunal anul·la el delicte d’alçament de béns al considerar que no hi ha mèrits per estimar que fos comès i entén, a més, que no es presenta un dels agreujants del delicte d’estafa, el referit a haver comès el delicte amb abús de les relacions personals entre víctima i defraudador aprofitant el crèdit empresarial o professional de la família.