PRESSUPOSTOS

Campuzano diu que no s'ha d'exigir al Govern que influeixi en la fiscalia

"No s'ha de posar una condició d'aquest tipus", afirma el portaveu del PDECat

undefined44461609 madrid   27 07 2018  politica pleno extraordinario   segunda180815130401

undefined44461609 madrid 27 07 2018 politica pleno extraordinario segunda180815130401

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El portaveu del PDECat al Congrés dels Diputats, Carles Campuzano, ha indicat, aquest dilluns, que no es pot "exigir" al Govern que influeixi en la fiscalia en el procés judicial contra els dirigents independentistes com a condició per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2019. 

"No s’ha de posar una condició d’aquest tipus", ha assegurat Campuzano en una entrevista a la cadena SER, al ser preguntat per les condicions que posen els partits catalans per aprovar els comptes del Govern. Diumenge, Joan Tardà va avançar que no negociaran "si el Govern no insta la fiscalia a retirar les acusacions".

No obstant, el diputat exconvergent ha apuntat que s’ha d’entendre que en "situacions d’injustícia" resulta "difícil" dur a terme un debat polític normal. "Sense aquesta situació nosaltres estaríem en condicions d’entrar en una negociació a fons", ha assenyalat.

Notícies relacionades

De tota manera, el portaveu del PDECat ha remarcat que la posició de l’advocat de l’Estat, igual com la de la Fiscalia General de l’Estat, pot ser coincident amb el plantejament que, ha dit, han tingut "moltíssims" catedràtics de Dret Penal espanyols. Així, ha reiterat que experts en Dret han afirmat que el que va passar el setembre i l’octubre de l’any passat "no mereix retret penal".

Sobre la negociació dels Pressupostos després del pacte assolit entre el Govern i Podem, Campuzano ha assenyalat que encara no coneix el projecte i que l’Executiu tampoc s’ha posat en contacte amb la seva formació. "Ara com ara, el Govern no ha tingut cap interès a explicar-nos la seva proposta", ha recalcat el portaveu, tot i que en aquest acord veu "coses que compartim i que poden resultar interessants".