ACTE A BARCELONA

Torra compara els polítics presos amb els republicans afusellats el 1939

El president ataca l'Estat espanyol per atrevir-se a "tenir de nou presos i exiliats" per "donar la veu al poble"

torra / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest diumenge que l’Estat espanyol "s’atreveix de nou a tenir presos i exiliats" pel fet "d’haver donat la veu al poble", com els republicans afusellats el 1939.

Així s’ha expressat durant la seva intervenció en l’homenatge als immolats per la llibertat de Catalunya, en el Fossar de la Pedrera, acompanyat de la consellera de Justícia, Ester Capella, i el primer tinent d’alcalde Barcelona, Gerardo Pisarello.

Torra ha constatat que "fa falta treure el reducte del franquisme" de les estructures de l’Estat espanyol, més enllà de retirar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

Notícies relacionades

El president ha assegurat que, un any després de l’1-O i amb la situació política actual, es constata com la democràcia espanyola –"entre cometes", ha puntualitzat– "s’atreveix de nou a tenir presos i exiliats polítics, companys i amics, ciutadans, honorables demòcrates, que van donar la veu al poble".

Posteriorment, ha afegit:  "Com senzillament en el 39, es va ser al costat de la gent,d’alcaldes afusellats simplement perquè havien sigut votats per la ciutadania a la qual representaven."