El PDECat no creu en la Crida de Puigdemont

El partit postconvergent reivindica el seu espai de cara a les municipals

zentauroepp44352579 graf1606  barcelona  16 07 2018   el expresidente catal n ca180716224223

zentauroepp44352579 graf1606 barcelona 16 07 2018 el expresidente catal n ca180716224223 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Un segell de qualitat. Com el de la compra de productes etiquetats en català. O el de l’agència per a la qualitat del sistema universitari. En això es podria convertir la Crida Nacional per la República, el projecte impulsat per l’expresident Carles Puigdemont, presentat el mes de juliol passat i amb què es pretenia presentar-se a les eleccions per ser el paraigua polític transversal de tot l’independentisme. Després del rebuigd’ERC  i de la CUP des del primer moment a integrar-s’hi, ara és la cúpula del PDECat la que admet que no veu viabilitat en l’instrument de Puigdemont, apadrinat també pel presidentQuim Torra.

La direcció del PDECat posa en dubte que hagi de cedir els seus drets electorals i passar a formar part de la Crida. D’entrada ja s’ha descartat que això passi a les eleccions municipals del proper mes de maig, quan els alcaldes i alcaldables postconvergents es presentaran sota el nom del PDECat o de “Junts per...”.

Notícies relacionades

El congrés del PDECat de juliol va viure una fractura interna entre els partidaris de Puigdemont i de la Crida i l’anterior direcció liderada per Marta Pascal. Es van imposar els primers. Però dos mesos i mig després, la confiança del partit a la plataforma de l’expresident ha desaparegut. Posen en dubte que aquest nou instrument polític aconsegueixi guanyar adeptes. La Crida no ofereix la xifra dels ciutadans que s’han fet “fundadors” d’aquesta plataforma, però fonts del PDECat apunten que no és una xifra elevada i que una bona part procedeixen del partit de Bonvehí i Míriam Nogueras. La Crida celebrarà el proper dia 27 una convenció fundacional però no serà fins al desembre quan es decideixi si es constitueix en partit, associació o plataforma.

El PDECat posa en dubte la capacitat de la Crida per ser una eina de transversalitat ideològica i no vol sotmetre els seus associats i votants a un nou canvi de nom i d’estructures si no està clar el futur de la Crida. Un futur més que incert.